Ny

KattenMia

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Oj vad jag gillar styleroom, så många härliga hem det finns. =) Älskar det!
Just nu sitter jag på jobbet med en kopp kaffe och funderingar på vad man ska skriva i sitt första inlägg i dagboken här.
Jag har tidigare haft en blogg som jag lade ner av olika skäl men nu är jag tillbaka på den här sidan istället som verkar vara en rolig sammankomst av folk med sinne för samma intresse. Lovely!

Eftersom denna hemsidan handlar om inredning och i och med det även renovering som kan jag berätta om vårt pågående projekt.
KÖKET!
Ojoj, säger jag bara. Vi (läs jag) började med köket i mars med tanken att bara göra en liten budget renovering nu ett par månader senare står vi utan kök, upprivet golv och rivna väggar. Ja, så mycket blev det med den LILLA renoveringen. Vi började resonera för att det är ju väldigt dumt att göra en liten renovering när vi ändå inte vill att köket ska se ut så som det gjorde när det är klart. Sagt och gjort gjorde vi det som många drar andan för när jag säger det, vi rev ut det platsbyggda köket(!). Jag vet att det är många som tycker att man inte ska göra det och jag är faktiskt en av dom, men så som dom hade planerat köket och det var på 50-talet med allt vad det innebar med standard, så var detta fruktansvärt dåligt planerat. Det var ett skåp i det hörnet och ett borta i det hörnet. Kökstriangeln fanns där men köket var inte planerat för ett modernt kök för vår standard. (Sen så har jag en enveten man också)
Just i dagsläget håller mannen på att lägga in golvspånskivor på bjälklagen, vi drog upp golven för att isolera golvet mot drag, dra om vattenledningarna och rikta upp golvet (det skiljde ca 8 cm från högsta till lägsta punkt). Medan mannen lägger golvspånskivorna så skrapar jag en dörrpost (i och med köksrenoveringen så flytta vi en dörr). När undergolvet är på plats så kan vi börja rikta väggarna. Väggarna är ju som bekant inte världens rakaste i ett gammalt hus, så vi reglar upp och sätter spånskiva sedan gips över. Samtidigt drar vi ny el i dom nya väggarna. Att rikta uppväggarna kommer vi inte göra i alla rum utan bara där det är viktigt att det är spikrakt (vilket det är i ett kök).Jag hoppas att jag kommer uppdatera denna dagboken för det skulle vara roligt ha vissa saker daterade =).
Just nu har jag satt upp en deadline för köket till min födelsedag i mitten av april, håller tummarna att detta håller. Som det ser ut nu så följer vi schemat bra.

Ett gott nytt år önskar jag er.
Hoppas 2010 för med sej massvis med lycka!Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg