Vårt hus

Katwinkle

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Jag tänkte berätta lite om vår resa i renovering med vårt hus.
Vi köpte huset 1/8-13 efter att ha tittat på det i slutet av maj. Än så länge har vi inte flyttat dit, men nu är vår lägenhet såld och flytten går i slutet av april.

Vi har gjort iordning sovrummet och köket klart och nu håller vi på med det sista i vardagsrummet. Nästa projekt blir hallen och sen kommer i ordning: gästrum, kontor och pysselrum.
Under tiden har vi också fått hjälp med att måla vår gillestuga som ska bli bio och myshörna. Än är den inte riktigt klar, men det börjar närma sig. Resten av källaren och garaget tar vi tag i senare.

Vi besiktade huset (hade det som förbehåll i kontraktet) och hittade tyvärr fukt i en vägg. På ett sätt var det kanske bra, för nu fick vi badrummen iordninggjorda samtidigt med det andra, medan vi inte bodde i huset. Det visade sig att vi annars hade stått helt utan badrum, då avloppen satt ihop och var tvungna att bytas samtidigt. Tur i oturen att vi har löst det som vi gjort.

Så i början av augusti kom ett byggföretag (lokalt) och rev ut hela stora badrummet och hittade en fuktskada stor som en handflata. Rummet ställdes på tork och så småningom påbörjades återställningen. Med nytt avlopp och delvis nya tillvattenrör och en ny golvbrunn i badrummet gipsades väggarna och ny golvmatta och väggmatta sattes dit.

Fram till jul rullade det hela på ganska bra, men sen hände något när det bara var ett par duschdörrar och en inspektionslucka kvar att sätta dit. Från jul och fram till 1 mars hände ingenting. Sedan ringer företaget helt plötsligt och tänker skicka faktura. Jag påpekade att jobbet inte var klart och då lät personen mest fundersam. Han lovade iaf att på måndag skulle det hela ordnas och som tur var så blev det också så. Så nu har vi två fungerande, totalrenoverade våtrum!! Det känns att det börjar närma sig!

Vi har hela tiden fått massor med ovärderlig hjälp av föräldrar och syskon. Alla eluttag och tryckknappar är utbytta med hjälp av pappa/svärfar. Alla garderobsstommar och dörrar är ommålade och klara med hjälp av svärmor/mamma, som också haft hand om fikahanteringen.
Jag återkommer med mer om detta vid något annat tillfälle.
/Katwinkle

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg