Att stöta på patrull

Kladdkaka

Skrivet av SE

Publicerat för sen


Jag gillar att kolla på TV-program som handlar om hem och inredning. Det mesta slinker ner, från Arga Snickaren till A Place in the Sun. För att inte tala om Sarah Beenys program som ibland sänds på åttan. Jag älskar att titta på Hemnet, läsa bloggar om inredning och kan inte låta bli att stirra in i folks hem när jag är ute på promenad.

Alltid ser allting så lätt ut när andra gör det.

Det har inte hänt jättemycket med mitt hem sedan jag flyttade in. Åtminstone känns det så. Visst, jag har tapetserat/målat om alla rum utan kök och badrum, låtit riva en liten väggsnutt i hallen, och fått nytt golv i hallen och sovrummet. Men.

Jag fick tillträde till min lägenhet mitt i semestern. Jag hade lite panik över att hitta någon som kunde riva väggsnutten åt mig innan jag flyttade in alla mina möbler, då jag anade att det skulle bli ganska dammigt av rivandet. Det hade jag helt rätt i. Problemet var att hitta någon som kunde göra det. Dum som jag är lät jag mig övertalas när vänner och bekanta sa att de hade folk som kunde ordna det. Jag tog ett steg tillbaks från att försöka få tag i hantverkare på egen hand. Väntade. Väntade lite till. Till slut fick jag napp av en bekants bekant som skulle hjälpa mig riva väggen och visst kunde han lägga golv också. Jag trodde ju att golvläggning var svårt eftersom jag aldrig tidigare testat. Jättedumt av mig. Jag blev besviken över resultatet. Känsligt läge också när man använder sig av kontakter, jag kunde inte direkt reklamera jobbet, kände jag. Splitternytt parkettgolv och splitternytt klinkers. Men han hade inte haft tid att sätta listerna. Det kunde jag göra själv tänkte jag. Jag var som sagt besviken och ville inte se honom i mitt hem mer. 

Två år senare har jag fortfarande inte satt klart listerna. Folk frågar hur det går. Jag har en konstant klump i magen över detta. Så nu när semestern snart är slut tänkte jag äntligen ta tag i det. Trots att en del av mig bara vill slita upp golvet, köpa nytt och börja om från början. 

Problemet är att det inte är så jävla enkelt. Golvet är fult lagt, slarvigt, utan att golvlisterna togs bort. Utan att dörrfodren kapats av. Golvet ligger i nivå med trösklarna. I sovrummet till och med högre än tröskeln.

Både badrumsdörren och sovrumsdörren har jag plockat ner och kapat eftersom de tog i golvet. Efter ett tags raspande under badrumsdörren dök en metallbit upp. Det sitter alltså något metallföremål instucket på botten av dörren. Så nu går det inte att kapa den mer. Får helt enkelt hoppas det räcker så. Inte får jag tillbaks dörrjäveln heller. Måste vänta på hjälp.

Tänkte, att när dörren ändå är avhängd kunde jag passa på att sätta någon sorts list mellan golv och tröskel. Hade tänkt fylla upp kanterna med något klet också.  Eftersom jag inte kan så mycket om klet så googlade jag. Läste mig till att man skulle använda byggfog. Fog som fog, tänkte jag och kom hem med något som hette utefog, för det var det enda jag hittade i brunt. Helt fel jävla brun dessutom. "Härdar inte men bildar ett skinn", står det på förpackningen. "Övermålningsbar efter 12 timmar." Döm om min förvåning när skiten fortfarande efter 15 timmar har konsistens av chokladsås. 

Ibland vill jag bara ge upp, lägga mig i fosterställning och gråta.Image titleHär syns Duri ekfolierad tröskellist samt en vit kvartslist som ska sättas på plats.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg