Bättre med en billig budgettapet än en flottig fettrand på väggen

LadyClose

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Jag läste nånstans att en tapets livslängd är cirka 10 år. Så enligt det påståendet så måste mina sovrumstapeter vara rena rama arkeologiska fyndet.
Först tänkte jag inte bråka om tapeterna utan ville flytta in så fort som möjligt. Men när jag stod där i sovrummet, med alla mina möbler och betraktade tapeterna lite nogrannare ville jag bara gråta. Jag har alltid själv haft mörka tapeter i mitt "flickrum" hemma. Så det här med bruna ränder på väggarna är äckligt nytt för mig. Jag vägrar sova i ett rum där säkert ett dussin människor har hjälpt till att skapa dom här "ränderna" (vad är det egentligen? Fett, svett eller båda och?). Så när jag träffade min hyresvärd förra veckan poängterade jag vilket extremt dåligt skick tapeterna var i och efter mycket om och men gick han med på att ge mig nya tapeter. Men då kom haken, jag kunde inte få nya tapeter förräns tidigast i slutet på maj...eftersom hans tapetnisse var ledig och när han skulle komma tillbaka skulle han ha häcken full med andra "viktigare" uppdrag.
Det går ju inte att ställa iordning ett rum om man ändå ska tapetsera det, och att vänta till slutet i maj kändes inte så attraherande. Vad gör man då? Jo man erbjuder sig att själv göra jobbet och då överröser hyresvärden en med klister, spackel, tapeter & verktyg. Han slänger t.o.m in lite bonustapeter eftersom man nämner att man också hade velat ha hallen omgjord. Sen tackar och bockar han så snällt i dörröppningen och fräser vidare med sin skoda octavia.

Har slitit ner relikerna i sovrummet (läs: tapeterna) och imorgon ska jag spackla och få upp skiten. Hoppas mönsterpassningen går bra. Nämnde jag att jag aldrig har tapetserat förut? Men en intelligent singeltjej som jag borde klara av det galant!/Minna(bild hur väggen såg ut före)(Borosan nr.7851 gjorde det mycket mera angenämt i sovrummet!)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg