Nygammal villa

Ladybug

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Vi köpte för 3 år sedan ett hus från mitten av 1940-talet som helt klart var i behov av renovering. De flesta jag känner skulle nog aldrig ha köpt ett hus med sådana ytor som det hade.
Det som gjorde att vi köpte var, förutom ett överkomligt pris - att ingen renovering var absolut bråttom att utföra. Dessutom älskade vi redan huset och kunde se framför oss hur det skulle kunna se ut när vi fått göra det vi ville och kunde ana de gamla materialen som fanns under alla de smaklöst ditsatta materialen. Vi kunde också i lugn och ro flytta in, känna oss för och så småningom bestämma oss för vad vi ville göra.
Det skulle varit SÅ bra om pengarna bara låg på hög och väntade på att spenderas på vadhelst vi ville, men så är det sällan för en ung familj och inte heller för oss, så det gällde att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt i all renovering vi planerade för.
Köket som vi flyttade till hade billiga IKEA-luckor från troligt 70-tal som hängde på trekvart och flera av lådorna och luckorna gick knappt att öppna. Köket måste fixas!
En av bilderna nedan föreställer den vrålskitiga, aprikos-randiga tapeten som satt på väggarna. Den var INTE rolig att se på.
Vi har ett litet och svårinrett kök som passar bäst som parallellkök och förutom ny planering på skåpinredningen så hade vi kvar det ursprungliga planeringen för köket när vi renoverade.
Vi valde kök från Ikea med vitvaror från Gram. Det blev induktionshäll, varmluftsfunktion på ugnen och en extra hög kyl/frys för att utnyttja utrymmet smartast.
Bänkskivorna är, tycker jag, det som ger köket karaktär - det är en 4 cm tjock ekskiva som vi köpte obehandlad. Vi behandlade den med pigment i ett hårdvax som vi är mycket nöjda med. Osmo heter det. Det ger en bra yta som tål en hel del efter ett antal behandlingar och kommer nog kräva färre ansträngningar än en olja hade krävt.
Tapeten hade jag valt redan innan vi köpte huset. Det är Magnolia Linné från Boråstapet som vi har som fondtapet.
Bilden längst ner visar hur köket blev.
Vi känner nu en stor glädje att tillbringa tid i köket och det var värt all möda. Dessutom gjorde vi allting själva så kostnaden blev mycket lägre än de flesta räknar med när de planerar sådant här.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg