The End Of An Era

LePoop

Skrivet av SE

Publicerat för sen
I morgon flyttar jag till nya stället. Jag sitter här och känner mig sorgsen över att behöva lämna den här lägenheten. Jag har bott här i fem år och det är det första stället jag känt ha varit ett riktigt hem för mig. Gör lite att jag undrar vad det är för skumma ställen jag bott på de andra 23 åren av mitt liv (eller möjligtvis undrar jag snarare hur jag har klarat mig utan att känna mig hemma någonstans). Men det är slutet på en era, jag blev singel och förstod mina egna ekonomiska begränsningar (sjukskriven och allt) och fick en mindre och billigare lägenhet på samma område.

Fick nycklarna för en vecka sedan och har ägnat mig åt att måla nya plejset. Nytt golv beställde jag också. Det rekommenderar jag för folk som har VLU (valfritt lägenhetsunderhåll) i sina hyreslägenheter. Det var rätt billigt och gjorde STOR skillnad.

Samtidigt som jag är sorgsen över att behöva lämna det här hemmet så bubblar det i magen av alla idéer jag har för nästa ställe. Här har jag tyvärr blivit lite hemmablind och ser inte möjligheterna längre. Jag har så många nya idéer att jag spricker. Tyvärr är jag också fattig men sitter nog på ganska många bra tips hur man kan förändra BILLIGT. Kan kanske vara värt att kolla in mina album eftersom.

Här kommer mitt första tips: Var inte rädda för att måla väggar i hyreslägenheter. Man FÅR göra det. Det allra enklaste är att måla över tapeten (www.malapvertapeten.nu). Det allra billigaste är att köpa färg på Överskottsbolaget eller Rusta. (Rusta's färg fick bäst i något test minns jag.) Det går också att bryta egen färg. Brytfärgen kostar väl runt hundra spänn per kulör men vill man ha grått (som jag gjorde i köket) så behöver man ju bara köpa svart brytfärg. Om man ska blanda flera färger är regeln att det aldrig blir som man tror, därför ska man experimentera på mindre mängd färg först, istället för att blanda blått och rött rakt ner i hinken och tro att det ska bli lila hela automatisk.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg