Framsidan av huset

Lejongapet

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Jag har äntligen börjat få till det på skissen av husets framsida.. Ett tag var jag inne på att be om hjälp, men nu så..
Vår framsida är hemsk i dag. Vi har ett staket (ca 1,5m högt) runt innergården. Man känner sig inte välkommen. Lite som ett fort. Sen är det grus överallt förutom några tråkiga plattor som leder till entéerna. Ja vi har 2 ingångar på vårt 70-talshus!

Nåväl. Nu ska vi till att dränera om runt huset i sommar och då lämpar det sig ju att göra om framsidan också.
Jag hade tänkt flytta ingången till tomten något så att gången fram till dörrarna blir lite rundare, mjukare och mindre rak. Gången ska vara av marksten och så även garageuppfarten. Markstenen tänkte jag mig i sand-gul färg. Vårt hus är i mörkbrunt tegel. Runt huset lägger vi grus i gul nyans också.
På innergården ska ett trädäck byggas med en spaljé på sidan ut mot gatan. En plantering vid gången med buxbom och någon trädpion kanske. I planteringen läggs samma grus som runt huset. Sist men inte minst ska ett cykelskjul med plats för soptunnan byggas med väggar av sammatyp som spaljén för att knyta ihop det. Den blir i anslutning till garageuppfarten. Runt tomten ska vi även sätta en ligusterhäck.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg