Kanske får det bli en köksö istället för ett matbord?

Lgh42

Skrivet av SE

Publicerat för sen


Som ni vet är min nye ägare inte helt bekväm med min öppna planlösning. Var ska matbordet få plats? Måste man ha soffan i köket nu? Det är några av ägarens tankar som snurrar runt. 

Jag kontrar med att fråga om man måste ha ett matbord! Skulle det inte gå lika bra med en "köksö" som är dedikerad till att bara fungera som matplats. Inte bara för frukostar utan även för middagar. Även med gäster? 

Image title

Jag har provat att inreda mig själv med ett sådant alternativ. Vad tror ni? Skulle det fungera? Men det här med måtten? Hur mycket plats tar egentligen en sittplats vid ett matbord? Hur lång bör bänkytan vara? Hur bred ska den vara? Hur stort ska överhänget vara för att man inte ska behöva luta sig fram när man sitter och äter? Jag vill gärna att min nye ägare och gästerna ska kunna sitta bekvämt! En plats på gaveln kanske vore bra?

Image title

Det jag ritat in på mig själv nu är en bänk på 170 cm x 75 cm. Passagen mot fönstret är ca 75  cm. Det borde vara 80 cm men 75 cm kanske räcker? Eller? Skulle det gå att göra den ännu smalare?

Image title

Jag börjar få lika många frågor som min  nya ägare! Haha! Kan ni inte ta en titt på de skisser jag visar här och komma med kommentarer, förslag och idéer så hjälps vi alla åt att få min inredning att växa fram! Jag lovar att hålla er uppdaterade med nya skisser!

-Lgh42 (nylgh42@gmail.com) (http://goo.gl/cioL5g)


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg