Nu börjar vi!

Lina-R

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Nu ska jag äntligen börja skriva om vår husrenovering. Ett jätteprojekt, men för oss var det värt det att köpa ett slitet hus med personlighet till ett mycket lågt pris, istället för att hyra en lägenhet (vi har många bilar och kaniner och behöver hus).

Vi köpte en funkisvilla byggd 1943, dödsbo med en del roliga saker kvar och mycket, mycket skräp. Utanför och innanför. Pris: lägre än många bilar. Yta: 50kvm per våningsplan (dvs 100kvm inrett + 50kvm oinredd källare).

Det som akut behövde åtgärdas var köket, som var icke-funktionellt (bortsågade skåp, superlåg diskbänk, spisen i ett hörn utan avlastningsytor, inget utrymme för stor kyl).

I helgen kom mina föräldrar upp och vi rev det sista, men lät diskbänken sitta kvar på konsoler för att ha någonstans att diska under tiden.

70-talstapeterna har rivits ner, gipsplattor håller på att komma upp över det slitna kaklet i spishörnan, och golvet har fått masonitskiva och är redo för golvläggaren och den svart-vit-rutiga mattan.

Köket är beställt: Kvänum Banér Dunvit (funkiskök med falsade luckor). Bänkskiva: Virrvarr antracit. Anländer v. 49, bästa julklappen någonsin kommer det bli =)!

Börjar lägga upp bilder nu också =)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg