Hur får man ett 40-tals badrum fräscht?

Loanma

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Den 1 dec ska jag flytta till en ny lägenhet, något jag ser otroligt mycket fram emot. Lägenheten kommer efter lite arbete bli fantastiskt ljus och fräsch. Det är dock en hyresrätt så göra om något badrum är det ju inte tal om. Nu råkar det vara originalkakel från 40-talet! Tack och lov i vit och gråbeiget. Väggarna är kaklade vitt till brösthöjd och sen målat vitt upp till taket. Golvet är schackrutigt med vita och gråbeiga klinker. Badkar, toalett och handfat byttes ut i slutet av 90-talet.

Stor fokus kommer ligga på att få just detta rum så fräscht som möjligt. Jag ska börja med att försöka bleka fogarna något med klorin. Sen har jag funderat ut en del inredning som höjer humöret (och trivseln). Ett jättefint duschdraperi och badrumsmatta från Åhléns (199 kr resp 99 kr), en kommod från IKEA och nya handtag till möbeln (200 kr resp 39 kr) samt handdukar i rosa och grått. Men det bästa av allt är ju den underbart snygga kristallampan från Markslöjd, Rosendal IP21!

Minns inte exakt hur takbelysningen såg ut i badrummet men håller verkligen tummarna för att det fungerar med denna lampa.

Vad tycker ni? Något som saknas?

Planlösningen finns under album! Bilder på själva badrummet kommer upp i album när jag får tillträde till lägenheten.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg