Ett första steg mot lyftet.

Mee

Skrivet av SE

Publicerat för sen
I dag har vi pratat med stadsbyggnadskontoret och fått bekräftat att vi får göra ett taklyft (med förhöjt väggliv) så nu ska vi äntligen bli större!!

Så i morgon börjar allvaret med att vi hämtar ut husritningarna ur bankfacket och börja jaga in offerter och idéer. Vi har en hyffsad bild av hur vi vill att vår nya övervåning (och så småningom även det omgjorda entrelpanet och kanske även källaren) ska se ut, men inser att de finns folk som gjort detta mååånga gånger som nog kan ge oss kloka och snygga tips och idéer.

Planen är att se vår ombyggnation som ett projekt i flera (nästan) oberoende steg.

1. Själva lyftet, isolering, golv, regling av innerväggar samt badrum på övervåningen. För detta tar vi till mesta delen hjälp.

2. Inredning av övervåning (medan vi fortfarande bor kvar orört på entreplanet) gör vi själva i lagom takt och flyttar upp när det är 100% klart.

3. Renovering av entreplan (fönsterbyte till 3-glas (kanske öppna upp för något till), öppning av planlösning, golvbyte samt renovering av kök och gästtoalett). Förmodligen 50% på entreprenad och 50% egenarbete.

4. Eventuell byte av uppvärmingform (från olja) och på så sätt frigörande av ett extra rum även i källaren. I så fall även installation av ny tvättstuga samt renovering av nuvarande badrum till rymligare spa. Lär vi ta mycket hjälp till...

Från idag till avslutad punkt 4 kan det ta lååång tid, men vi hoppas att vi under de kommande 365 dagarna ska kunna ta oss till slutet på punkt 3 och avsluta med en härlig försommarfest i vårt nya mingelvänliga vardagsrum.

Häng med :-D

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg