Ge dina prylar ett nytt syfte

MysInredning

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Det är nog inte bara jag som har en stökig arbetshörna hemma som jag vill gömma undan? Vi alla kanske också har en brandsläckare ståendes i ett hörn? Eller några gamla gardiner eller mattor liggandes i en hög? En skruttig stege och gamla resväskor ståendes i förrådet eller på mormors vind? Överblivna underskåp och en gammal bänkskiva i garaget? Ja ni förstår...

Visst har vi många saker som inte är så dekorativa runt om i vårt hem? Helst vill vi många gånger bara stoppa undan det. "Vi vet inte var vi ska göra av det" och "det kan ju faktiskt vara bra att ha?!" Sedan har vi sådana saker som vi gillar, som bara ligger och samlar damm i något förvaringsutrymme. Saker som vi ännu inte riktigt vet var i hemmet det ska få sin plats. Och snart är det fullt i alla skrymslen och vrår och då, då rensar vi rubbet! Men du kanske ruvar på en pryl som hade gjort sig toppen som något annat än just det som det är ämnat för att användas till. Det kanske är ett fantastiskt lyft för din inredning? 

" Kan någon av mina/dessa prylar som är ämnade för en specifik sak användas till något annat, kanske till något dekorativt eller kanske som förvaring?", så tänker jag när jag inreder, möblerar om eller lullar runt på loppis. 

Så, du måste rensa smart och tänka i nya banor så att du unviker att slänga bort en skatt. Att skapa nya användningsområde för saker är kul och gör ditt hem mer personligt och unikt. På så sätt finns det alltid nya uppslag för dina vänner att upptäcka i din inredning, skoj! 

På med de kreativa brillorna och låt dig inte bländas, du kanske missar ett kap! 

En tänkvärd sak här är att inte bry sig om folks förväntningar vad gäller din inredning för det är ju faktiskt DIN stil. Din stil kan vara fullkomligt obegränsad - om du vill. Det är okej att blanda stilar eller hålla sig till en, du bestämmer!

När du fått utlopp för din kreativitet och använt det som låg och skräpade, rensa bort resten och låt någon annan få nytta av det genom att skänka eller loppa vidare! Miljövänligt och bra=)

Tips: Bilderna är föremål jag fyndat och fått som jag använt till i min inredning- 

Dotterns urvuxna kläder ville jag inte bara stoppa ner i en låda så jag gjorde min egna tvättlina som leder in mot tvättstugan, en dekorativ vägg. 

En fin gammal trälåda/kista som jag använder till att förvara våra trädgårdsdynor och som sittplats i hallen, 2 in 1=). Här lade jag några av mina fina små mattor och en gardinlängd på locket, det ger ett ombonat intryck. 

Stegen som jag hittade i vår matkällare, hade vi förut mot väggen och hängde filtar på. Nu fungerar den som en hylla på väggen med fina ljuslyktor. Industrilampan på samma bild är från päronens garage vilken jag snodde med mig hem. Synd att den ska vara inklämd i ett garage med sin fina patina. Den svarta hästen på stegen är en leksakshäst som jag bränt bort manen på och spraymålat.

Resväskorna är perfekt förvaring, både öppna och stängda och har fantastiskt härligt slitage. 

En gammal trälåda ställde jag på höjd och satte in brandsläckaren. Bara att vända den mot väggen så syns den inte. (vi har två)!

Vi fick två underskåp och en bit bänkskiva som blev över från en renovering. Sambon byggde oss en köksö på hjul, sedan syddes det draperier för att få ett äldre stuk på det hela. Superbra förvaring. 

Mitt gamla linneskåp används idag som arbetshöra, med ett ihopfällbart skrivbord! 

För mer inspiration titta in på min sida, inspirera mera!


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg