KOPPAr OCH nysilver-rengöring

MysInredning

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Husmorstips

Jag har massor av inredning och bruksförmål i både nysilver och koppar, som med jämna mellanrum är i behov av uppfräschning. De blir ju gärna sådär mörka och tråkiga i färgen så här kommer några tips på hur du snabbt, billigt och framförallt enkelt snyggar till dina prylar! :) 

Kopparföremål, det här behöver du: Citron och salt. 

Dela citronen på hälften och håll citronen som om du ska pressa ur saften. Skura över ditt förmål med det och du kan redan efter några tag se resultat. Sedan  lägger du till salt undertiden som du gnider och gnuggar och kopparn blir så småningom hur fin som helst. Du kan använda samma citronhalva sålänge det finns citronsaft kvar. På en citron fick jag  rent ungefär 4 kastruller. Om där finns svåra fläckar som bränt fast kan du ta bort det med svinto. 

Här nedan har jag rengjort kastrullen och dess lock på högra sidan och lämnat motsatt. Superbra knep om man har citroner liggandes=)

Image title

Nysilver, till det här behöver du: Salt, kokande vatten och aluminiumfolie. Tips: Här är det bra om man har en stor kastrull eller en vattenkokare till hands.

Lägg aluminumfolie i bottnen på diskhon, ungefär i strl med diskhons botten. Lägg sedan i dina silverförmål som du vill ha rent, strö över salt och lägg sedan en bit folie som topping. Till sist fyller du diskhon med kokande vatten tills alla prylar är täckta. Tar bara några minuter innan reslutatet syns.=) 

Lycka till, Kram!! 

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg