Nycklarna till vår första bostad

Nitrogen

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Jag och min pojkvän ska i morgon hämta nycklarna till vår gemensamma studentlägenhet som vi ska flytta in i denna helg. Lägenheten är ca 63 kvm stor, byggd någon gång på 60-talet och består av:

Hall
Liten hall med hatthylla och två garderober.

Badrum
Här finns självfallet en toalett och ett handfat. Trots att det är en studentlägenhet finns även badkar och ett fönster!

Vardagsrum
Vardagsrummet är det största rummet med två fönster som vetter mot gården, det vill säga betonghus. Här ska vi få plats med soffgrupp, matgrupp samt mitt elpiano. Matbord och stolar får vi ärva av pojkvännens familj. Förhoppningsvis får vi en IKEA-soffa av min pappa.

Pentry
I pentryt finns kyl/frys, spis och diskho samt ett fönster med utsikt över en stor gräsplan.

Sovrum 1/Ateljé
Det största sovrummet tänker vi kalla för ateljén. Här finns ett fönster som vetter mot den stora gräsplanen. Längs med nästan en hel vägg finns inbyggda garderober. Planen är att ställa in min gamla enkelsäng som kommer att fungera som gästsäng tillsammans med mitt skrivbord. Pojkvännen ska eventuellt hämta hem ett stafli som han har i sommarstugan.

Sovrum 2
Det mindre sovrummet ska vi använda som vårt sovrum. Här finns ett smalt fönster som vetter mot gården och bara en liten inbyggd garderob där vi kommer att förvara sängkläder och lakan. Sängen ska vi få ärva av pojkvännens familj. Vi har även en idé om ett sminkbord med spegel. Men det kommer att bli ett senare projekt.

Vi har hälsat på i lägenheten tidigare men eftersom besöket var ganska kort ska det bli jättespännande att komma tillbaka nu när de förra hyresgästerna har flyttat ut. Vid det första besöket la jag dock märke till att väggarna är tapetserade i en färg som jag skulle beskriva som "smutsaprikos". Dessutom finns det ganska många borrade hål i väggarna. Har vi tur målar hyresvärden väggarna vita åt oss. Men det är ingenting jag räknar med. Så antagligen blir det vi själva som får göra jobbet.

Imorgon kommer vi även att åka till IKEA och köpa köksutrustning och liknande. Förhoppningsvis går det smidigt eftersom jag har skrivit en lång inköpslista. Min pojkvän har hört talas om en teori som säger att om ett par kan ta sig igenom ett IKEA-varuhus utan att bli osams så kommer förhållandet att bestå. Jag satsar på att äta en ordentlig lunch och ta med mig mellanmål för att hålla blodsockret i schack.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg