My flip: Kitchen Nightmare

Saourora

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Jag hatade det från första stunden jag steg in i köket i min nya lägenhet. Det melerade, grårosa kaklet med bleka blomtryck gjorde att jag fick ont i huvudet. Jag svor på att det var det första jag skulle ta itu med när själva inflyttningen var klar. Månaderna förflöt...

Nu är det tyvärr så att jag bor i en hyresrätt. Jag vill inte lägga ner några större summor på att renovera, men jag ska ju ändå bo här och vill bo fräscht. När man dessutom har en något begränsad budget som student gäller det att vara lite smart.

Efter att ha konstaterat att det skulle kännas alldeles för dyrt att köpa färdiga kakeldekorer i 10 pack (ca. 50 kr/st) bestämde jag mig för att köpa plastfilm på metervara. Jag gick till Jala Färg & Tapet och köpte 4 meter som skulle räcka till mina 81 kakelplattor. Det gick på ynka 150 kr då jag fick lite "kändisrabatt". Det är ju betydligt mer överkomligt än de uppskattade 450 kr jag annars skulle fått punga ut.

På Clas Ohlson köpte jag vit fogpenna och fyllde i alla fogar. Jag köpte 2 st eftersom man nog får fylla i ca 2-3 ggr för att uppnå maximal effekt (i alla fall om fogarna är i samma skick som mina var).

Resultatet? Ja, jag blev väldigt nöjd! Plasten är vit och visst kunde jag valt något roligare, men allvarligt talat var det bara en fräschare känsla jag var ute efter och jag kan glatt konstatera att MISSION COMPLETED.

Titta i mitt album "Mitt kök" och se före- och efterbilder!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg