Rosé & Fondue......Svart & Gult

Sindahl

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Rosé & Fondue.....Svart & Gult?

Jag tycker verkligen att det är så konstigt det här med flugor, eller hur inne och ute listan skiftar....bara så där liksom :) Jag har tyckt att det är ett skumt fenomen länge men nu har det verkligen blivit värre. Tidigare har man ju undrat hur den större majoriteten modeskapare helt plötsligt, samma säsong, bestämmer sig för att göra mycket kläder i tex blått. "Blått är inne i vår"! Vips så måste man kassera alla sin röda kläder? Det kan ju inte vara en slump att alla tycker att blått helt plötsligt är skitsnyggt? Bestämmer de stora modeskaparna att ha stormöte, sittandes runt ett stort bord och drar färger och former ur en hatt....eller hur fungerar det egentligen? Detsamma gäller så klart inredning....alla större affärer har ju för sjutton samma saker. Efter att ha varit borta från Sverige i nästan 8 år så kommer man hem och alla, då menar jag ALLA, tjatar om det där jävla rosévinet! Vilket jävla rosévin? Känner ingen som druckit rosé tidigare. Såg eller kände ingen i Australien heller som drack rosé! Är det bara jag som tycker att sånt här är konstigt? Vilken liten nisse var det som vågade trotsa trenden och hade så pass mycket inflytande så att han bestämde sig för rosé och vips så drack alla rosé? Det måste ju ha börjat med en person. En väldigt socialt "viktig" person i rätt kretsar som startade det....polarna hängde på....sen hängde Stureplan på.....sen förorterna.....och sen byarna. Förresten, inte sett många dricka rosé här i Norrköping. Vi är ju lite sena så det kommer ju garanterat inom några år :).....men det värsta av allt; Jag hatar verkligen rosé! Vilken idé! Vi blandar slatten från det vita och det röda och kallar det rosé! :)

Nu på sista tiden har även fondue kommit upp på tapeten. Va!? Denna hemska 70-talare har alltså gjort comeback. Är det nisse från Stureplan som är i farten nu igen? Hittade han en dammig gryta på föräldrarnas vind och vips så satte han igång och fonduade?....
i rätt sällskap då, annars hade det blivit katastrof. Det konstiga är att nämner man en annan gammal goding, Flygande Jacob, då dör nästan folk. Fondue är väl för fan inte direkt bättre? Minns fortfarande de där pinnarna som hade en röd, gul eller grön plupp längst ut för att man inte skulle ta grannens pinne av misstag :)

Hur som helst.....undrar om Nisse vet att han mer eller mindre styr hela landet från sin lilla lägenhet?

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg