Vart börjar man en renovering ?

Sockerbiten

Skrivet av SE

Publicerat för senFörra sommaren blev vi med hus. Ett hus med många möjligheter och ett hus som inte alls för tillfället passar vår smak. När man går på visning och kollar på äldre hus som inte är renoverade på ett par årtionden så fylls hjärnan omedelbart med tankar och ideer och det verkar inte finnas nån gräns. Hursonmhelst så käöndes det så rätt och att det fanns hur mycket potential som helst. Men vart börjar man??? Vi fick börja med att göra en ozonbehandling och hoppas på att den inte fantastiska doften av 60 års rökande inomhus skulle ge med sig. Det verkade lite osäkert från början om det ens skulle gå, men efter 7 dagar av ozonbehandling så är resultatet helt och fullt godkänt. 

Vi kom fram till att vi inte ville sova i ett gammalt sovrum och att rummet som sambons som ska ha borde få en omedelbar förändring. 

Image titleVårat sovrum

Image title

Sovrum från andra hållet. (med ventilationsrör mitt i garderoben)

Image titleBlivande barnrum.

Kändes plättlätt från början, som allt annat, "ja men det är ju bara..." I barnrummet efter att vi dragit bort plastmattan insåg vi att golvet var alldeles för ojämt för att lägga nytt golv på. Jahopp, flytspackla.. Bra ibland med snälla vänner som har mer kunskap än en själv. 

Image title

Betonggolv kanske är nått man kan tänka sig i framtiden. 


I sovrummet fick vi fundera på hur vi snyggast skulle dra om ventilationen, vi fick höja upp golvet i det som skulle att bli nya garderoben så fick ventrören gå under där. En hel del mer pyssel och mek och funderingar än vad vi tänkte oss. 

Image title

Tidsplanen från början på dessa rum var två (!) veckor. Intressant hur man kan vara så naiv. Det tog ca 5 månader innan det var färdigställt. Eller... Nä såklart är det inte helt färdigt. Bara det lilla sista.. som vi ska göra sen är kvar :)

Image titleImage titleImage title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg