Maria på Husligheter

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2732 besök

Namn: Maria Soxbo

Sysselsättning: Frilansjournalist och inredningsbloggare på Husligheter.se.

Boende: 1960-talsvilla strax söder om Stockholm.

Blogg:Husligheter

Vad kommer du att satsa på till våren?

Jag har några inköp som behöver göras, som ny taklampa till sovrummet och lite inramningar som jag aldrig får tummen ur att fixa, så jag hoppas att de blir av i sommar. Utomhus kan det hända att det blir några stora betongkrukor att plantera i – hur jag nu ska få hem dem utan bil...

Har du något renoveringsprojekt på gång?

Jajamen, vi ska måla om huset! Vi har bott i det i två och ett halvt år, det är hög tid att fräscha upp färgen och då passar vi nog på att byta färg i samma veva. Sen är det ett staket som behöver lagas också, det känns som lagom stora renoveringsprojekt för ohändiga paret Soxbo.

Vilket är ditt senaste köp till hemmet?

Nya lampskärmar till mina loppisfyndade lampfötter, nu har de äntligen fått en funktion som nya sänglampor efter flera år i ett förråd.

Beskriv din inredningsstil med tre ord?

Modern retro med en twist. (Oj, för många ord...)

Vad har du för dold talang?

Hmm, jag kan skriva baklänges och spegelvänt, fast jag är nog ganska ringrostig på det nu. Och så har jag skomakartummar, om det nu kan räknas som talang.

Vilket inredningstvprogram tycker du är bäst?

Jag följer inte alla, men Roomservice har ju hållit i många herrans år nu och jag tycker fortfarande att det är underhållande.

Tycker du vi svenskar är duktiga på inredning?

Jag tycker att vi är duktiga på att bry oss om våra hem, det är genomtänkt och fixat hos de flesta. Däremot är vi precis som när det gäller kläder ofta ganska konformistiska – trender slår igenom på bred front och det begränsar mångfalden lite väl mycket ibland. Åtminstone att döma av inredningsmagasinen. Å andra sidan tycker jag de typiskt svenska stilarna; skandinaviskt ljust, funkis och lantligt romantiskt ofta håller i längden och alltid känns inspirerande. Så ja och nja på den frågan.

Vilken kändis hem skulle du vilja besöka?

Det lilla jag sett av Chloë Sevignys hem ser otroligt fint ut, så jag skulle gärna se mer. Sen finns det ju många kreativa människor som man anar kanske inrett sina hem intressant också; Miuccia Prada, Liselotte Watkins och Regina Spektor till exempel.

Har du några favoritalbum här på StyleRoom?

Henriks album är helt fantastiskt tycker jag, otroligt personligt och genomtänkt. Akire är en annan som jag verkligen gillar. Men det finns enormt många inspirerande album här, man blir lätt fast i timmar om man börjar klicka sig runt.

Har du några favoritbutiker (online och fysiska)?

Om man får kalla eBay och Etsy för butiker så är de överlägset mina favoriter på nätet. Ute i det verkliga livet gillar jag Habitat väldigt mycket, och för presenter hamnar jag alltid på Designtorget.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg