Lena i USA

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3695 besök

Namn: Lena

Typ av boende: Hus

Yrke: Marketing/hemmafru

Hur kommer det sig att du är en utlandssvensk?

Jag har bott i USA i 29 år, sedan jag var utlands student här och sen kom tillbaka till USA. Planerade kanske inte att stanna, men blev kvar så småningom. Trivs alldeles utmärkt och har blivit amerikansk medborgare.

Vilka skillnader ser du på heminredning i landet du nu bor i och Sverige?

Det finns ofta mycket större ytor i hemmen här, så det blir ju rätt annorlunda. Egna sovrum, rum för tv tittande, matsal osv.

Sängarna och madrasserna är annorlunda. Jag tycker om dom svenska, utan en massa extra. Mina är alla Scandinaviska. Köpta på Ikea eller Bova - en dansk möbel firma som jag jobbade på i Cincinnati.

I Sverige har nästan alla tv-kanaler inrednings- och renoveringsprogram - hur är det där du bor? Är intresset lika stort?

Ja, jättestort. House and Garden kanalen är mycket populär.

Vilka inredningstrender kan du se i landet du bor i? Tror du det är samma som i Sverige?

Jag vet inte så mycket om trenderna i Sverige. Jag var i Sundbyberg förra året, men var mest hemma hos min mamma. Trenderna här verkar vara inriktade på köket, badrum och uteplatser. Kvalitet ska det vara i själva bygget.

Är det något du saknar (butiker, loppisar, märken etc)inredningsmässigt där du bor nu?

Jag handlar på Ikea, den närmaste är nu bara en 3 timmar bilväg från mej. Där köper jag alla mina köks prylar och alltid påslakan! Påslakan är ett måste för mej! Dom börjar att bli mera vanliga här nu. Speciellt om man har duntäcken. Annars finns det gott om affärer och smaker att välja på. Jag trodde jag var typisk svensk i mitt sätt, men mina svenska gäster säger att mitt hem är typiskt amerikanskt. Kanske lite av varje?

Bilder från Lenas hem:

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg