Frida på Kurbits

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1710 besök

Namn: Frida Arnqvist Engström

Sysselsättning: Journalist. Nyhetsredaktör på tidningen Hemslöjden och bloggare på Kurbits – din slöjdkompis i inredningsvärlden www.kurbits.nu.

Boende: En fyra från 50-talet i Bagarmossen i Stockholm.

Vad kommer du att satsa på till hösten/vinter inom inredning?

Förvaring, förvaring, förvaring… med en tvååring i hushållet blir det oerhört mycket grejor som plötsligt måste ha plats. Vi tittar febrilt på hallösningar av mer eller mindre spännande sort. Hyllplan, krokar, korgar och färgskalor är heta samtalsämnen här hemma. Jag skulle vilja måla hallen i flamingorosa, det skulle göra sig så fint till vår tandorifärgade toa…

Har du något renoveringsprojekt på gång?

Ja det var väl hallen då…

Vilket är ditt senaste köp till hemmet?

En rasande fin Gabbematta i djuprött. Pryder sin plats i vardagsrummet.

Beskriv din inredningsstil med tre ord?

Färgrik, bohemslarvig, gör-det-självstylish.

Vad har du för dold talang?

Ramar och belysning. Jag har gått lärling i ramverkstad och lärt mig skära glas och ram. Och är nördig på att ljussätta ramarna.

Vilket inredningstvprogram tycker du är bäst?

Som småbarnsförälder är det ohyggligt svårt att komma fram till tevesoffan, men jag tittar med nöje på hederliga Roomservice för de kreativa hantverkarnas skull, när jag får tillfälle.

Tycker du vi svenskar är duktiga på inredning?

Ja överlag är vi ett inredningsintresserat folk, men jag kan bli trött på att allt ska vara så vitt och avskalat…färg är ju så mycket roligare! Vi är onödigt ängsliga när det kommer till färg och mönster tycker jag. Men vi har god kunskap om material och är väl generellt mycket kvalitetsmedvetna, det tycker jag är kul.

Vilken kändis hem skulle du vilja besöka?

Familjen Billgren! Hur galet och roligt kan det inte vara hemma hos dem?

Har du några favoritalbum här på StyleRoom?

Nej, men det är roligt att surfa runt och titta på smarta lösningar och fiffiga idéer. Albumen fyller en viktig funktion eftersom de får folk att diskutera sina projekt. Genom att visa och berätta om hur man har det hemma säger man ju också mycket om vem man är - det finns många intressanta människor därute!

Har du några favoritbutiker (online och fysiska)?

Etsy absolut. Och svenska Signerat. Det egentillverkade i mindre skala lockar mig. Och Poppytalk Handmade, (http://www.poppytalkhandmade.com) kan jag varmt rekommendera. Mitt senaste nätfynd är Odd birds,(http://www.oddbirds.nu) - jag hoppas på en nätbutik där snart. Refound objects gillar jag också. (http://www.re-foundobjects.com/index.php). I avdelningen fysiska butiker gillar jag Afro Art och Svensk Slöjd för all världens slöjd. Och såklart second handaffärer överlag. Bäst fyndar jag just nu på Myrorna vid St Eriksplan.


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg