Loppis=poppis

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 6720 besök

Lånad av Täbyloppis

Loppis är verkligen på tapeten eller så är det bara jag som uppmärksammat fenomenet?
Förra helgen hade IKEA en parkeringsloppis i Kungens Kurva i Stockholm.
För att jag själv skulle förstå mer ingående hur det fungerar så plockades gamla prylar ihop för försäljning i Täby i Stockholm. Det var en upplevelse. Man kan verkligen inte sälja något som man håller kärt det minsta för man får inte mycket för prylarna.

Jag tog en liten pratstund med Maria Wiberg som jobbar med loppisar på heltid under somrarna för att få hennes bästa loppistips.

Namn: Maria Wiberg
Bor: Danderyd
Vem är du: Svampplockande loppisboss
Yrke: På sommarhalvåret bossar jag på heltid över ett antal loppisar, bl a i Täby, på Roslagstoppet och sedan helt nyligen i Botkyrka. På vinterhalvåret är jag frilansjournalist och försöker ta lite semester (gärna världen runt).
Dold talang: Tetriskung, om jag får säga det själv...
[b]Ditt bästa loppisfynd?[b] Jag är lite som Pippi, sakletare, och gillar lustiga grejor, snarare än ekonomiska superfynd, så: Ett gammalt fotoalbum från typ 1920- 30-talet, med sjuksköterskor/sjukgymnaster som visar upp akrobatiska sjukövningar.

Tips för den som ska handla på loppis
- Vad bör man tänka på när man köper på en loppis?
Go for it - köp det du tycker om! Det är troligtvis inte så mycket att fundera på: dels är ju loppis trots allt billigt och dels kan ju chansen försvinna fortare än kvickt om någon annan slår till före. I övrigt: rota runt, se inte bara det som finns längst fram på bord och hyllor. Och se potential i saker - något kanske kan blir finfint med bara lite målarfärg.Om det är något t ex elektriskt som ska fungera - se till att testa prylen, eller att få säljarens namn och telefonnummer.

- Kan man pruta? Hur mkt kan man pruta?
Man kan pruta! Man kan också avrunda uppåt om man tycker att prylen är för billig. Generellt: känn av läget...

- Finns det oskrivna regler?
Pruta inte mot barn. Känn av läget - prutning ska vara ömsesidigt kul, man behöver inte vara oförskämd.

Tips för den som ska sälja på loppis
- Hur prissätter man?
Beroende på om man för allt i världen vill bli av med alla prylar på en gång, eller om man i första hand vill ha ut "rätt pris". Vill man bli av med allt tar man givetvis billiga priser. Ett tips för den som ska sälja på loppis för första gången är att förbereda sig genom att ta en sväng på en loppis och kolla prisnivån på standardprylar som böcker, cd-skivor etc. Man kan ju också be att få bud av de potentiella köparna, om man själv inte har någon aning.

- Vad säljer sämst resp bäst?
Bäst: Fynd:) Verktyg, barngrejor, dvd-filmer, samlarföremål, 50-tal, 60-tal, udda små möbler...Sämst: Kanske 90-talskläder, grejor i för risigt skick...

- Finns det oskrivna regler?
Att vara ärlig, inte dra rövarhistorior eller påstå att något funkar/är komplett om det inte stämmer.

Om loppisar i övrigt
- Har det blivit mer poppis med loppis på senare år? I såna fall, varför,
tror du?
Ja tusen gånger populärare! Fler har vågat testa och insett det roliga, braiga och praktiska med loppis. Det har blivit som en dominoeffekt: Det pratas ju mycket i samhället nu om både miljö och om gamla fina prylars värde. Vi har också vänt oss till "vanligt folk" i vår marknadsföring etc, så att loppis har blivit liksom folknöje.

- Vad är det bästa med loppisar (ex att produkter återaanvänds=miljövänligt)Det är skitkul och härligt avslappnad stämning på Drive-in-Loppisarna. För fyndarna är det ju lite som en skattjakt för vuxna: att hitta helt unika prylar. Och så är det självklart jättefiffigt att saker kommer till användning i stället för att slängas - liksom återvinning som folkfest...

Loppisfynd från StyleRooms användare


Från Jollys album
Från 100wordsforsnows album


Från Maddeos album


Från Underbaraclaras album


Från Malinmaskros album

Fler inspirerande loppisprylar.
Fler inspirerande loppisfynd.Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg