Collectors 79

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 926 besök


Människan älskar att omge sig med föremål, det är en del av vår natur. Oavsett om de är användbara, dekorativa, vackra, fula, vanliga eller ovanliga så lämnar vi ledtrådar av vår identitet. Föremålen visar vem vi är och vem vi vill vara, så skriver Peter Gabriel som introduktion i boken ”COLORS Extra/ordinary Objects” publicerad av Taschen redan år 2000.

Magasinet Colors, producerat av Benettons kommunikationscenter Fabrica, firar sitt 20-årsjubileum genom att dedicera vinterupplagan 2010-2011 till samlare. Bland de representerade finns 61-åriga amerikanskan Becky Martz som samlar på små klistermärken från bananer. Ett kortlivat föremål, menat att kastas bort, som genom att bli katalogiserade och organiserade erhåller sitt egna estetiska värde och till och med kan anses vackert. Eller 43-årige Jens Veerbeck från Tyskland, som fängslades av de olika designerna av brödrostar som finns, som leder honom att köpa omkring 600 gamla modeller som han visar på hyllor i sitt hem. För Jens är designen av varje brödrost "som ett litet fönster som öppnas för de trender under ett decennium som finns i ett land". Patti Gaal-Holmes från England, å andra sidan, samlar på använda tepåsar. Hon säger att samlingen är en slags logg över egen konsumtion, och varje tepåse är en "tidskapsel" full av minnen.
Colors 79 – Collector är redigerad av franska designern Sam Baron, i samarbete med designavdelningen på Fabrica som han är ansvarig för. Magasinet finns från och med 15 december 2010 till försäljning i utvalda tidningsbutiker och bokaffärer runt om i världen och ges ut på tre språk, engelska, italienska och spanska.


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg