Hallen och trappan.

Thumman

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Förra helgen började vi med renoveringen av hallen (i två plan) , trappan och flickornas rum.

Min pappa är hantverkare och hjälper oss med det mesta, så vi har en himla tur. Utan honom hade vi stått och bankat på varandra, i ren frustration, vid det här laget. Så förra helgen slipade vi skarvar, spacklade, målade tak, fixade skarvar med latex, slipade spackel och började skissa på hur trappan ska se ut.

Denna helg ska vi börja tapetsera. Det är lite svårt eftersom vårat trapphus är 4 meter (!!!) högt. Lite orolig är jag, men pappa klarar det nog.

Egentligen började vi med hallen för flera veckor sedan, då satt där en illa uppsatt och illa målad panel. Vi hade vant oss med tanken på att ha kvar den och började grunda den. När vi hade grundat i hela övre hallen kom vi på att vi nog skulle riva den istället. Snacka om onödigt arbete. :-D

Igår kom pappa hit och började bygga om trappan. Det är en gammal, rak furutrapp med spjälor från golv till tak. Han snedkapade spjälorna och lade på en ny ledstång. Det blev en helt otrolig skillnad! Nu ska den bara målas. Men det är visst inte så bara... Pappa säger att han aldrig gjort det och att han aldrig skulle ge sig in på det... det borde kanske fått oss att dra öronen åt oss. Men, det kan inte hjälpas. Vi skulle aldrig ha blivit nöjda om vi haft kvar den i orginalskick.
Igår kväll blev vi nästan klara med slipningen och ikväll ska vi börja grunda den.

Idag är jag riktigt stolt över mej själv :-). Trots att jag är hemma själv med två barn under två år så har jag målat halltaket. Inte illa... om jag får säga det själv.

Jag ser så mycket fram emot helgen. Det ska bli så skönt att få det klart. Flickornas rum kommer bli så fint.
Nu ska jag ringa min farbror och se vad golven vi beställt kommer kosta.
// Thumman

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg