Lite kärlek till huset

Viskabara

Skrivet av SE

Publicerat för sen

För två månader sedan bestämde vi oss för att bygga ut, då vi "behöver" ett större kök.

Tankarna har funnits länge, men vi har inte riktigt vetat hur vi ska bygga det.


Min dröm har alltid varit att ha det där stora sociala köket med stora ytor, enorm köksö som man kan sitta runt när jag lagar mat. Varför inte en tv som man kan använda för att googla upp recept.

Efter mycket mätande och funderande så kom vi fram till att vi bygger om vår gäststuga som vi ändå bara har skit i. Ni vet ett sådant där utrymme som man ställer grejor och säger: - vi kan ställa det i gäststugan sålänge. 

Image title

Image title


Vi kom ganska snabbt fram till att den där ombyggnaden inte skulle bli bra. En oisolerad platta, ett platt tak, tunn isolering. 

Det skulle bli kostsamt och samtidigt kännas "lappa och laga" att isolera plattan ovanifrån. Isolera väggarna inifrån, samtidigt som man reser taket.

Image title


Tanken är nu att vi ska riva hela den delen, behålla garagedelen. Gjuta om plattan och mura nya väggar. Vi ska behålla garagetaket platt då vi införlängningen tänkt ha takterrass där.

Invändigt kommer vi ha 4,5m öppet till nock, köksö på 3,2 meter, walk-in skafferi, kamin och 6 meter skjutglasparti mot trädgården.

Det är iaf så vi tänkt nu.

Image title


Planlösningen är klart och bygglovshandlingar lämnas in denna vecka :) så vi får väl se hur allt blir när det är klart.

Nu kvarstår utmaningen med att komma överens med Liza om materialval, färger och ljussättning ect :)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg