Designerrenovering av en lägenhet: skillnaden mellan designerrenovering och konventionell renovering

alanpoe

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Nyligen frågas vi ofta vad som är skillnaden mellan konventionell renovering och designlägenhet och vilket alternativ är bättre att välja? I den här artikeln kommer vi att försöka ge ett svar på denna fråga så fullständigt som möjligt, men valet av vilka reparationer som ska beställas och från vem du ska göra dig.

Så idag föredrar många lägenhetsägare att inte beställa enkla reparationer utan de så kallade designerreparationerna. De förstår att endast en kvalificerad designer inte bara kan göra sina väggar jämna utan också kunna skapa ett funktionellt och bekvämt boendeutrymme. Därför är designrenoveringstjänsten lämplig för dig som älskar komfort, vill ha något individuellt och unikt. Låt oss försöka lista ut hur den vanliga renoveringen skiljer sig från designen.

Vad är designerrenovering?

Designerrenovering inkluderar en radikal förändring av en lägenhet, dess fullständiga ombyggnad, en förändring av interiören, en unik stil i lägenheten, utformningen av speciella funktionella områden för kundens behov och önskemål.

Sådan elitreparation löser flera problem samtidigt:

  • skapande av en unik författares interiör
  • förbättra mikroklimatet i lägenheten, förbättra livskvaliteten i detta utrymme

 

När man skapar en designerrenovering används innovativ teknik, moderna material, ett designprojekt utvecklas innan renoveringen påbörjas och 3D-visualisering av framtida interiör görs ofta. Genom att skapa en visualisering kan du omedelbart visa kunden hur hans lägenhet kommer att se ut efter renovering, vilket hjälper till att uppnå maximal ömsesidig förståelse.

En professionell designer förstår modernt inredningsmode, inredningsstilar. Därför ökar interiören som skapats av honom ofta den slutliga kostnaden för lägenheten, vilket gör investeringen i designrenovering lönsam.

En bra inredningsarkitekt, i kraft av sitt yrke, förstår många branscher samtidigt. Ofta är han också en arkitekt, en konstnär och vet om konstruktion. Detta gör det möjligt för honom att närma sig renoveringen på ett omfattande sätt, omedelbart tänka på skönhet och funktionalitet, och så att ägarna till lägenheten skulle bli så bekväma och bekväma som möjligt.

Funktionellt barnrum i projektet"Nya Tushino"

Vad är skillnaden mellan designerrenovering och vanlig renovering?

Huvudskillnaden mellan designerrenovering och vanlig renovering är närvaron av en designer som utvecklar ett designprojekt för den framtida inredningen.

Renovering av designlägenheter innehåller flera obligatoriska steg:

  • utveckling av ett designprojekt för den framtida inredningen
  • 3D-visualisering (inte alltid, men det händer)
  • urval av möbler och byggmaterial
  • ombyggnad och funktionell zonindelning av lokaler
  • läggning av bättre kvalitet på modern kommunikation
  • Avslutningsarbete
  • utveckling och installation av flera ljusscenarier
  • ofta design och skapande av skräddarsydda möbler

Den andra skillnaden mellan designrenovering är en individuell inställning och unikhet. Detta är en helt författares arbete, å ena sidan, implementeringen av idéerna från designern själv, och å andra sidan måste designern ta hänsyn till alla önskningar från den framtida ägaren av lägenheten, alla hans behov och smak, så att han i framtiden skulle vara så bekväm som möjligt i den skapade interiören. Därför är en designer ofta också en bra psykolog.

Interiören som kommer att visa sig efter renoveringen ska passa dess ägare, så att han verkligen känner sig hemma. Därför är en av de uppgifter som en inredningsarkitekt löser att upprätthålla en balans mellan vad kunden vill ha och hans idéer och tankar om hur allt ska se ut och fungera.

Den tredje skillnaden mellan designrenoveringen är maximal användning och fyllning av lägenhetsutrymmet. Regelbundna reparationer, även större, syftar till att utjämna väggar, golv, tak, efterbehandling, ibland för att installera skiljeväggar, men detta görs oftast enligt standarden utan att ta hänsyn till kundens individuella egenskaper och livsstil. Designern närmar sig utvecklingen av en ny inredning på ett mer omfattande sätt: klienten får inte bara hjälp med valet av tapeter, designern föreslår var det är bättre att sätta soffan, hur man placerar lamporna och strömbrytarna korrekt så att det i framtiden blir så bekvämt som möjligt att använda elektriska apparater.

Slutsats: vilken renovering du väljer är ditt företag, men om du vill få en bekväm och funktionell lägenhet vid utgången rekommenderar vi att du åtminstone konsulterar en designer eller omedelbart beställer utvecklingen av ett designprojekt.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg