Nytt 2021 i Dubai: var man ska träffas, vad man ska göra, vart man ska gå

alanpoe

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Nyår är en av årets mest älskade helgdagar och jag skulle vilja fira nyårsafton på ett ovanligt sätt. Dubai är exakt den plats som gör din semester original och oförglömlig.

Beväpnad med rekommendationer från människor som redan firat nyår i det soliga emiratet berättar vi var du ska gå, vad du ska göra och hur du kan ha kul på en natt av under och magi.

1. Hur man kommer till stadens centrum

Den första frågan som du behöver lösa är väldigt vardaglig, men inte mindre viktig -  hur planerar du att komma  från hotellet till den plats där du vill fira det nya året. Det finns flera alternativ:

  • Biluthyrning  är ett bekvämt alternativ för dem som planerar att resa mycket i Dubai och angränsande emirat på nyårsafton och därefter.

  • Kollektivtrafik  - Tunnelbanan i Dubai går från 5.30 till 00.00 och på torsdagar och fredagar till en på morgonen. Så det är mycket möjligt att du har tid att ta tunnelbanan. För mer information om hur Dubai-tunnelbanan fungerar och hur du använder den, läs artikeln Dubai Metro: beskrivning, biljetter, priser. 

  • Taxi   - en taxi kan anropas när som helst på dagen eller natten och är billigare än förväntat (cirka $ 4 per landning och $ 0,5 per kilometer).

  • Till fots , om du bor i Burj Al Arab eller Atlantis, vilket innebär att du sannolikt kommer att delta i festen på hotellet eller i Downtown-området, det vill säga i stadens centrum.

2. Var man kan titta på semesterfyrverken

Därefter måste du bestämma  var du vill beundra fyrverkerierna från .

Det finns flera populära platser som väljer att starta fyrverkerier: Burj Al Arab Hotel, Burj Khalifa Tower och Palm Jumeirah. Du kan köra ända upp till lanseringsplatsen, där, kanske kommer ingången att betalas och det kommer att finnas köer vid ingången, men i princip, var som helst i staden och säkert från vilken skyskrapa som helst, kommer det att vara ett otroligt pyrotekniskt mirakel. Tja, efter det,  bestäm vad du vill : en högljudd fest eller en elegant middag, eller kanske något originellt ...

3. Välj var och hur du vill fira det nya året

Vanligtvis äger alla nyårsevenemang rum i stora fem- eller fyrstjärniga hotell, i stora restauranger, på terrasserna på nattklubbar eller loungebarer, liksom på stora hotellstränder. Uttrycket "stort hotell" eller "femstjärnigt" hotell dyker upp av en anledning - de flesta av stadens gäster vill dricka champagne eller vin på nyårsafton, och det är svårt att hitta en plats där alkohol serveras i Dubai, men femstjärniga hotell och stora restauranger har vanligtvis licens för detta. Av den anledningen, om du letar efter var du ska fira det nya året, välj ett mer fashionabelt hotell eller en dyrare restaurang och få allt du drömmer om. Det enda  du behöver för att boka en plats i förväg .

Fest i baren eller diskotek på stranden

En av de mest ovanliga anläggningarna ligger vid Persiska viken på yachtklubben. Fester hålls vanligtvis på hotellets tak, DJs lyser upp dansgolvet, kockar förbereder utsökta måltider och terrassen erbjuder fantastisk utsikt över lasershower och fyrverkerier.

Kostnaden för  middagen är   cirka $ 150.

Nikki Beach på Nikki Beach Resort and Spa

Den lyxiga femstjärniga Nikki Beach Resort and Spa, en privat sandstrand, en nattklubb med fantastisk musik och ett rymligt dansgolv, och naturligtvis utsökt mat.

Kostnaden för festen är   från $ 130.

Middag på en lyxrestaurang

Atmosfär

En av Dubais mest populära och trendiga restauranger är värd för stjärnbelagda fester varje år med DJs, illusionister och show business-stjärnor. Nyårsafton på At.mosphere är alltid en ljus, högljudd och oförglömlig händelse, full av fantastiska intryck. En separat linje som är värt att notera är att restaurangen ligger  på 122: e våningen i   Burj Khalifa, det högsta tornet i världen, som erbjuder den bästa utsikten över Dubai och dess omgivning i staden och härifrån kan du se alla fyrverkerier, fyrverkerier och lasershow.

Kostnaden för  kvällen är   cirka 700 dollar.

Burj Al Arab restauranger

Den mest lyxiga restaurangen i emiraten, och kanske i världen, inbjuder stadsgäster att delta i de mest lyxiga nyårsfesterna, som äger rum i fem restauranger i Burj Al Arab: Nathan Outlaw i Al Mahara, Al Iwan, Al Muntaha, Bab Al Yam och Scape. En gourmetmeny, vacker musik, eleganta kläder och en magnifik utsikt över Persiska viken och staden översvämmad med flimrande ljus.


Kostnaden för  middagen är   cirka 2000 dollar.

Atlantis the Palm restaurang

Det 5-stjärniga Atlantis The Palm är också värd för exklusiva nyårsaftonsfester där gästerna erbjuds en sofistikerad atmosfär, gourmetmat, fyrverkerier och lasershow och naturligtvis en spektakulär utsikt över bukten och nattlivet i Dubai.

Kostnaden för  festen är   cirka 800 dollar.

Glöm inte att bord måste bokas i förväg och helst flera veckor i förväg.

Dårskap restaurang

En av Dubais finaste restauranger väntar sina gäster på en av hustaken på Souk Madinat Jumeirah. Den serverar utsökta rätter, spelar eldmusik och den oförglömliga utsikten över Burj Al Arab-hotellet, Persiska viken och staden ger festen en speciell piknik.

Kostnaden för middag är  cirka 230 dollar utan alkoholhaltiga drycker och cirka 300 dollar för alkoholhaltiga drycker.

På Seagrill Restaurant and Lounge, Fairmont Hotel

Det fyrstjärniga hotellet Fairmont har förberett för sina gäster inte bara bekväma rum med panoramafönster utan också 13 restauranger, varav flera är värd för nyårsfester, till exempel fiskrestaurangen Seagrill Lounge. På menyn hittar du lokala och europeiska rätter, och de bästa musikerna och DJ: arna ansvarar för det musikaliska ackompanjemanget.

Kostnaden för  kvällen är   cirka $ 200, mot en avgift kan du sitta på den öppna terrassen och använda bartjänsterna.

Nyårsafton i ökenbeduinstil

En av de mest populära utflykter i Dubai är definitivt en buggy hire dubai, som inkluderar middag i en beduin by. Du kan bara boka en safariutflykt eller så kan du tillbringa nyårsafton i beduinstil - ta dig till en beduin bosättning i öknen, äta en grillmiddag, åka på en kamel, få en traditionell henna-tatuering, åk på ATV och avsluta kvällen med folkdanser och fyrverkerier.

Arabiska viken kryssning

Ett annat ovanligt sätt, eller snarare en originalplats där du kan fira det nya året, är en båt eller traditionell båttur.

Dubai har flera alternativ för ett sådant tidsfördriv - det traditionella Rustar-fartyget, där en av emiratets bästa kockar lagar mat för dig, och Amwaj Al Bahar-båten, som erbjuder sina gäster en buffé, DJ-set och dans tills du släpper.

Kryssningar är attraktiva med ständigt föränderliga platser, magnifik utsikt och möjlighet att se flera fyrverkerier på en gång, som lanseras från olika platser i staden.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg