Dölj din TV!

annastenberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5430 besök

Image title

Image title

Image title

Jag vill ha en lugn och social inredning i vardagsrummet- med två soffor vänta mot varandra. Tv:n är viktig men det är skönt att stänga dörrarna till skåpet när den inte är på! Jag hittade inte det perfekta tv- skåpet för vårt hem så jag och min man byggde om ett gammalt skåp.

Vi köpte ett begagnat skåp som var tillräckligt stort att rymma tv:n. Vi började med att ta bort den vertikala avdelaren i mitten. En bit av den fick vara kvar i bakkant för att stötta upp hyllan som tv:n står på. Ni ser den bakom förstärkaren. Skåpets hyllplan använde vi till nya hyllan för tv:n och till hållare för högtalarna. Genom att sätta en kant bak på dem döljer vi mycket sladdar samtidigt som de är lätta att lyfta ut om man vill koppla om någonting.

Det här behövdes för att bygga om skåpet:
fogsvans
sticksåg
tumstock
vattenpass
borr
skruv
skruvdragare
färg och pensel
magnet
knoppar


Eftersom eluttagen sitter bakom skåpet så är det inget som avslöjar vad som döljer sig där inne när dörrarna är stängda. Och det är just den lugna känslan jag är ute efter! Enhetligt och utan störande sladdar, blinkande lampor och blanka ytor.

Kontrollera att dörren går att öppna så pass mycket att man ser tv:n från alla vinklar av soffan. Dörren kan även användas för att skärma bort stark sol och reflexer från bilden.


Gör så här:
1 Mät sakerna som skall få plats i skåpet och hitta ett som är lagom stort för att rymma allt.
2 Kontrollera hur mycket dörrarna går att öppna så att alla i rummet kan se skärmen.
3 Ta bort ryggen på skåpet så att prylarna får bra ventilation. Annars blir luften dålig, livslängden på tekniken förkortas och i värsta fall kan det börja brinna.
3 Bygg om skåpet för att passa era behov. Gamla skåp har ju ofta massiv och fin kvalité som tål att byggas om och förtjänar att användas! Eftersom vi tog bort mittdelen behövde vi sätta en magnet för att dörren skulle hållas igen! Vi satte också en list på en dörr för att dölja gluggen som blev när mitten försvann.
4 Om skåpet skall målas- måla då både in och utsida så att möbeln blir enhetlig såväl öppen som stängd!

Image title

Gamla skåp är ofta välgjorda av massivt trä och med vackra detaljer. Väl värda att både bevara och använda. Tv- skåp är bara ett exempel på hur ett skåp kan komma till välkommen användning!


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg