Väggfärg

baraetthem

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2404 besök


Image title

Vi har nyligen renoverat klart sista rummet i vårt hus som blev ett tv-rum/sällskaprsrum. Skönt att ha ett rum där barnen kan leka fritt i och vardagsrummet får istället agera lite mer finrum. Här ville jag fortfarande följa den vita tråd som finns hemma hos oss men hitta en mysigare och varmare känsla. Så jag valde att måla en av väggarna riktigt mörkgrå (de övriga tre är tapetserade vita), den grå närmast svart närmare bestämt. Slår inget mot varken blått, rött eller grönt. Dels för att få en kontrast mot de övriga vita väggarna och för att mjuka upp rummets känsla. Ett väldigt enkelt medel att ta till när man som jag gärna inte släpper sitt vita men ändå vill kliva utanför den vita boxen:) (och skulle man trötta är det inte så besvärligt att måla om). Rummet uppfattas fortfarande som väldigt ljust och vitt med tanke på att även möblerna är vita. Men har fått en fin kontrast med den mörka väggen (Färgkoden ärS 8000-N). Dessutom "göms" nästan tv´n mot den;)

Image title

En varint av Ikeas förvaringsserie Bestå agerar tv-bänk. Jag är ju ett riktigt beståfan då den slukar mycket förvaring men ändå är snygg i sin enkelhet. En något gammal lampfot i massivt trä dammades av från vinden och genom att skippa lampskärmen så blev det en fin kontrast till de vita och moderna i rummet. Precis som krukan i bakgrunden. I den randiga tygkorgen förvaras leksaker som enkelt både hälls ut på golvet och slängs tillbaka i.

Image title

Vi la ett enkelt furugolv som vi sedan lutat i en vit nyans. Supernöjda och gav även det rummet en varm känsla. 

En del fix kvar i rummet som tavlor och kuddpiff så en fortsättning kommer. Men är så här långt nöjd. Och inslagen som mörkgrått, furugolv och lite ruffiga inredningsdetaljer ger rummet den varma känsla jag tänkte mig.  

Må så gott!

/fredrika

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg