Små detaljer i bostadens viktigaste rum

barahandtag

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Image title

De flesta man frågar anger köket som hemmets viktigaste rum. Det är ju här vi tillbringar stora delar av vår lediga tid, eftersom köket inte bara används för matlagning och gemensamma måltider. Det är ofta i köket familjen samlas, och här sker både läxläsning, pyssel,spel och massor av andra aktiviteter. Det är alltså inte så konstigt att köket oftast också är nummer ett på listan över de rum vi helst vill renovera eller förändra i hemmet.

Det är också många som faktiskt skrider till verket, och river ut allt, och börjar om på nytt. Med ny köksinredning, nya vitvaror och allt som hör till. Men, för många är det en allt för stor, och kostsam process, att helt bygga om ett kök. Och man behöver heller inte göra en så dramatisk förändring för att förändra och förnya sitt kök. Det finns massor av sätt att skapa förändring, och när det gäller köket är ett bra tips att börja med att byta ut de gamla köksbeslagen mot nya, fräscha. I många fall kan det faktiskt vara det enda som behövs för att köket ska få ett lyft.

I andra fall kanske nya handtag, i kombination med nya tapeter, eller nytt kakel, kan göra underverk i ett gammalt, trött kök.

Men, även om köksbeslag kan ses som väldigt små detaljer i det stora hela, kan de ofta ha en helt avgörande betydelse för kökets känsla och uttryck. Det finns massor av olika köksbeslag att välja på, och tur är väl det. För det är långt ifrån alla som vill skapa ett kök som ser skinande nytt ut i alla detaljer. Visst vill man ha nytt och fräscht, men idag är det också en mycket populärt att återskapa gamla miljöer, och att få in en genuin känsla i inredningen. Dessutom är det allt fler som använder sig av loppisfynd och second hand-varor, som i kombination med det nya sätter en alldeles speciell, och personlig, prägel på hemmet. Och då är det ju tur att det också går att köpa nya handtag, som ser ut som gamla. Där det till och med går att köpa dem med en patina som verkligen ger sken av att komma från forna dagar.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg