Jag älskar att laga mat och baka, och hade jag kunnat hade jag gjort det flera gånger om dagen. Matlagning har funnits med mig sen barnsben och jag har alltid varit med mamma i köket.
Nu när vi har trädgård så vill jag ta vara på så mycket ätbart som möjligt.
Idag passade jag på att plocka några helt underbara syrénblommor.
Det är den absolut godaste doften jag vet. Och man kan göra mycket gott. Först var tanken syrénsaft, men istället blev det kanderade syrénblommor, gör såhär:
1. Ut och plocka.
2. Plocka av blommorna och få inte med något grönt.
3. Lägg blommorna på ett vitt papper så att eventuella djur kryper fram.
3. Pensla med äggvita.
4. Vänd runt i socker.
5. Lägg blommorna på en plåt med bakplåtspapper, sätt in i ugnen med bara lampan tänd (inga grader) och lämna en öppen glipa. Vänta ca 1 dygn eller tills de torkat. Förvara i en försluten burk.
Använd som dekoration på tårtor eller kakor i sommar. Jag ska ha mina på en läcker jordgubbstårta med vaniljglass i fyllningen!
Våran spisfläkten som skulle varit färdig för flera veckor sedan är strax färdigmonterad och redo att användas. Äntligen. Så efter ett rejält storstäd är huset färdigt!