Hur man startar en inredningsblogg

heminredningsblogg

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Image title

Är du redo att starta en heminredningsblogg? Toppen! Då tar du första steget mot entreprenörskap och ekonomisk frihet. 

Det finns massor av heminredningsbloggare som vill dela sina hem på nätet och ge råd om hur du utformar olika rum i din bostad. Medan vissa stilar är oerhört populära, är de också ganska mättade, så du kanske vill överväga en annan heminredningsnisch om du är intresserad av att dela ditt hem på en blogg. Å andra sidan, om du verkligen brinner för en viss dekorativ stil, så bara kör! Du hittar säkert ett sätt att göra din blogg unik.

Är heminredningsbloggar en bli-rik-snabbt-scam? Absolut inte! Inredningsbloggar kan vara extremt lönsamma på lång sikt, men missta dig inte: det krävs mycket i förväg för att se en avkastning på din investering.

Här nedan går jag igenom hur du startar din heminredningsblogg.

Hitta ett inredningsområde att blogga om

Det bästa området för en heminredningsbloggnisch är en du brinner för. När det gäller heminredningsbloggar kommer du aldrig att lyckas om du inte skriver artiklar och publicerar dem konsekvent och det är enklast att hålla ett stadigt skrivflöde om ett ämne du brinner för.

När du väljer ett ämne är det bra att tänka på följande:

 • Vad kan jag ge?
 • Hur ser min personliga heminredningsstil ut?
 • Vad vill jag lära mig bli bättre på?

Alla dessa ämnen kan vara en bra startplats för din inredningsblogg. Många människor associerar DIY (Do it yourself) och heminredningsbloggar, men din blogg kan innehålla en eller båda. Det är upp till dig!

Du vill etablera dig som "expert" på det ämne som du väljer, men oroa dig inte om du inte är det just nu. Många älskar att läsa om en bloggares resa till expertis inom ett visst ämne också!

Eftersom inredningsbloggar är så populära nuförtiden, vill du verkligen försöka hitta ett sätt att sticka ut från mängden. Om du kan etablera dig som expert på ett område är det mycket mer troligt att du hittar framgång på grund av lägre konkurrens.

Börja skriv texter till din blogg

Jag rekommenderar att du skriver de första 10 artiklarna i din inredningsblogg innan du ens sätter igång din webbplats (blogg). Detta är bra av flera skäl:

 1. Du kan se hur passionerad du är för ditt valda ämne och hur mycket du verkligen har att säga.
 2. Det hjälper dig med att komma på ett namn till din blogg.
 3. Du kommer att inse om det finns några andra ämnen du vill täcka som du kanske inte har tänkt på ursprungligen, och det kan ändra inriktningen på din blogg!

Det viktiga är att bara skriva. Sikta på minst 1 000+ ord per artikel, men om dina artiklar är bildtunga kan du komma undan med så lite som 300 ord. Ju mer desto bättre när det gäller att blogga!

Över tiden vill du börja uppmärksamma strukturen av stycken i dina blogginlägg, särskilt om de är långa.

När du har skrivit tillräckligt mycket material för att du ska finna en riktning för en blogg är det dags att registrera en blogg. Du kan hitta en jämförelse av olika bloggar på starta-blogg.nu. Där hittar du också för- och nackdelar med att hosta en egen blogg eller använda en bloggtjänst som t.ex. via Styleroom!

Driv trafik

Så fort din blogg är online måste du hitta sätt att få människor att besöka din webbplats! Det finns många sätt att driva trafik till din webbplats, inklusive:

 • Skriv gästinlägg för andra bloggar
 • Kommentera på andras bloggar
 • Dela dina inlägg på sociala medier
 • Förbättra din exponering på Google
 • Optimera ditt innehåll för Pinterest

Jag rekommenderar starkt att du läser dessa artiklar om att få trafik från Pinterest och Grundläggande sökmotoroptimering (SEO).

Google och Pinterest är företag själva, så att förlita sig på dem för trafik kommer aldrig att vara 100% säkert. Deras algoritmer förändras ständigt och du kan enkelt vinna och förlora trafik från en månad till nästa.

För denna anledning väljer många människor att skapa en e-postlista som de alltid kan marknadsföra. Även om du inte kan ändra Googles och Pinterests algoritmer och intressen äger du din e-postlista och ingen kan ta det ifrån dig.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg