Projekt: virkad gardin

josefinmkarlsson

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Okej ...

... det ska till en virkad gardin till "smultronstället" (aka The Sovrum). Försökt hitta mönster på nätet, men det är hopplöst. Vi var i kyrkbyn, och där fanns en massa virkade gardiner med olika mönster men inget som var enkelt att utföra, eller som kändes lätt och skört. Så jag gör som jag alltid brukar göra; skapar mitt eget mönster.

Såg en bild på Inspiration som föreställde ett festdukat bord med en större duk som satts ihop av mindre, runda vitvirkade dukar.

Detta vill jag skapa! Små rundlar i vitt, skört garn som sys ihop och bildar en annorlunda gardin som ingen annan har. Tänker köpa garn hos min älskade Yarn Moma i stan och skrida till verket. (Har lovat sticka en tröja till J. Får väl se vad som blir av först ...)


Update! Var med mamma på Röda Korset och hittade vitt, tunt bomulltsgarn för 10 spänn påsen. Jodå! Antagligen skiljer sig färgbadet lite grann, men det blir ju bara charmigt; så till helgen (när jag är färdig med födelsedagsschalen till sagda mamma) blir det till att börja virka.


5/9-12 Update igen! Ungefär en månad tog det och nu är den färdig. Min gardin! När lampan är släckt och det lyser genom fönstret ser den ut som tusen spindelnät.

Höll på att ge upp och slänga alltsammans när det var dags att sy ihop alla dukarna i varandra, men ... har kollat tillräckligt med Biggest Looser för att veta att det är bäst att avsluta det man påbörjat. (Utveckling! Om jag försökt detta för tio år sedan hade jag kastat alltsammans åt helvete vid första motgång ...)

J gillar den också, vilket är ett MYCKET BRA betyg. "Kan man inte göra en likadan, fast med mer färger?" frågade han en dag. Ace!Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg