Inhandling i stockholm + kök

lellejr

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Helgen som var åkte jag ner till stockholm för att dels köpa lite saker jag hittat på blocket men också för att gå i lite fina affärer på söder och få lite inspiration till hur jag ska få till mitt kök.

Inhandlingslista STockholm
Ett stort hederligt klädskåp i plåt som man känner igen från diverse omklädningsrum inköptes från en nerlagd fabrik. Ska stå i hallen. Tyvärr måste säljaren har ljugit om djupet på skåpet eller köparen mätt bort sig för skåpet känns för stort i hallen. Går kanske att fixa till...

Gammalt fönster köptes av Rosa som hade ett fint lager precis intill kungens kurva. Fönstret ska täcka igen hålet mellan kök och sovrum. Passade inte perfekt men tillräckligt bra för att jag tillsammans med lelle sr ska kunna få till det där riktigt bra.

Gammalt diskställ följde med av bara farten vid inköp av fönstret. Får fungera som tallriksställ eller dylikt på de öppna hyllplanen som ska in i köket.

Kök
Ikväll kom Josef och Janne och hjälpte till med resterande del av tegelframtagandet i köket. Det går lite snabbare när man är tre. Men lika dammigt och jävligt. Nu är väggarna i köket i princip klara. Det som återstår är lite finjustering av teglet och skarvar, spackling, ta bort fondtapet och sist men inte minst målningen. Målningen kommer bli ett svårt projekt. Jag har fått inspiration från två hotell som kör i skön sliten stil, Rough Luxe i London och Story i Stockholm. Hoppas kunna få till en liknande stil i mitt kök men blir inte lätt med målningen. Tänkte blanda lite ljusa färger med framförallt blått tror jag. Har inte riktigt tänkt till hur jag ska göra rent tekniskt men får testa mig fram. Tips och ideer mottages varmt...

Ska försöka få fram en skiss över köket så det blir tydligare för mig själv och lelle sr när hyllplan, fönster mm ska sättas upp.

Imorgon blir en relativt lugn dag med mest planering och kanske lite spackel...

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg