2014-02-09 det har gått ett tag

lovalie

Skrivet av SE

Publicerat för sen
ja, nu har hela hösten och (förhoppningsvis) vintern gått sen senaste uppdateringen.. det har inte skett några stora renoveringar (det kostar att bo i hus och vara föräldraledig ;) ) men vi jobbar på det lilla! jag har minsann inte varit föräldraLEDIG, utan har helt enkelt legat i med att skaffa inredning (puh ;) ) och lite småmåleriarbete.

Vi hade plötsligt många tomma golv och bara en matta... inte mycket bättre var det på taklampefronten, eller belysningsfronten överhuvudtaget! När vi flyttade in satt det lampor på toaletterna och det var typ där, eller okej någon i källaren o en på vinden också. Det var helt enkelt ganska mörkt här ett tag! Men iallafall, det är ganska så okej med lampor o mattor nu, även om det kan bli bättre!

I höstas målade jag (jaup JAG) väggarna i matplatsen, socklarna/karmarna i datarum (jaup dom är på plats!) / servingsgång / matplats / vardagsrum. Det var också under hösten det blev målat väggar och tak i hallen på ovanvåningen samt i trappen. Jag har bytt knoppar i köket, målat kaklet vitt. Vi rev alla lager tapet i vardagsrummet. Sen önskade jag mig av maken, i födelsedagspresent, att få renoveringstapeten uppsatt där - tyvärr blev han riktigt krasslig så det blev inte av. Fick då födelsedagspresenten av svärisarna att det skulle komma en målare o fixa det, två målare har varit här o kollat på jobbet - den ena lämnade aldrig offerten och den andra hade mkt att göra så än står väggarna i sitt "grundskick". Skittrisst, MEN (!) det blir förhoppningsvis fixat inom det närmsta tiden. eftersom.. (tatatataaaaa...! )

... Nu i år har jag startat upp ett nytt projekt - ett lekrum till ungarna. tanken var ett snabbt projekt med att måla direkt på tapet(lagrena)en, men visade sig inget bra... så ja, likabra att göra det ordentligt då. så nu har vi rivit ner fem lager tapet i ett nytt rum och har således två toppenfina rum med synlig masonit och tapetrester. Nu har vi dock 50m renoveringtapet hemma och det hoppas vi kan räcka till båda rummen! ^^ Jaup, eftersom det är många dörrar o fönster. :)

Innan det projeket påbörjades slutförde jag faktiskt ett annat här hemma. ja, jag är kapabel till det! Jag målade om lilla hallen vid köket, vita väggar och en grå med kalkfärg (skrivbart, hemmagjord, typ skoltavelfärg) och socklar/karmar är vita. tanken är sen när vi har fått in lite nya pengar så ska det platsbyggas en stor tallrikshylla för alla bakböcker till vänster när man kommer in. och så ska det upp någon behållare för kritor till kalkväggen. men utrymmet blev genast lite fräschare och det duger till den dagen (om många år) vi ska göra om hela köket. Vi har även rivit ut garderobsväggen där nere, flyttade upp några till sovrummet tillsvidare.

Man kan inte renovera dygnets alla timmar, även om man vill och skulle ha råd. För mig har den mesta av tiden har gått till att fixa mat (typ man äter ständigt?!), amma, ta hand om barn och småprojekt (hänga tavlor, göra egna lampor, måla smågrejer, sy kuddfodral.. o dyl).

Den senaste tiden av ledig vaken tid har jag ägnat mig åt att första hitta NÅGON typ byggingenjör som kan berätta vilka väggar som bara är att riva o vilka som är mer problematiska (ja som har riktiga kunskaper och som jag kan tro på).. jag har pratat med sotare och fattat lite mer vad de gör, kan göra och vad det kostar. jag har även snokat lite info om elektriker/elinstallatör (vad nu skillnaden är..) och dragit slutsatsen att det verkar som att 500-600kr/h innan ROT inkl moms är en vanlig hantverkardebitering. och ja, nu är det väll snart dax att ringa skatterverket och härja om något papper vi borde få hemskickat angående taxeringskodsändringen. MÅSTE verkligen få igenom det så vi blir ett vanligt hus och kan göra ROT avdrag på hantverkshjälp. Sen blir det en massa förberedelsesteg, inför att öppna upp huset lite och börja grubbla på att skriva bygganmälan. Hela den där världen med bygglov/bygganmälan är verkligen... en hel värld.

Snart borde jag härja lite på maken också, om att fixa lilltoan där nere. för det känns inte som ett jobb för mig. ;) Mina kommande beslutna småprojekt blir att göra en sänggavel, dekorplast sängborden (fan vd jag avskyr fejk egentligen, men vi har inte riktigt budget till att lägga på två marmorskivor för snygghetsfaktorn just nu) byta bilder i ramarna i trappan, tvätta överdrag, klura ut exakt hur jag vill måla i lekrummet (prickar el ränder, någon konstellation?), klura ut hur jag ska bygga kojan i lekrummet och se till att vi har pengar till typ allt vi (ja, JAG då!) vill göra..Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg