Dags att inreda

mariapalmer

Skrivet av GB

Publicerat för sen
De flesta tycker väl att vi har ganka bra smak och stil men det kan ändå vara ganska knepigt att inreda ett hem. Ofta måste vi göra någon sorts kompromiss. Vi kanske inte har råd med drömhuset, så vi får nöja oss med mindre. Eller så vill vi egentligen ha ett karaktärsrikt äldre hus eller lägenhet, men får nöja oss med 1990-tal istället för 1890-tal. Så det är viktigt att skilja på dröm och verklighet, eftersom det inte funkar att inreda ett hus utan att ta med begränsningar och kompromisser i beräkningen. Tvärtom kan de bli din bästa inspiration till att komma på något riktigt nytänkande.

Det finns dock några tips som de flesta experter kan enas om:

Anpassa dig till byggnadens ålder och karaktär. Moderna stilar kan se konstiga ut i sekelskifteshus, och renässansspeglar passar sällan i moderna hem.

Stora möbler passar i stora hem, små möbler passar i små hem. Utnyttja höjden om du har den.

När det gäller färgval är det oftast bättre att välja ljusa, harmoniska färger i små rum om man vill att de ska kännas större. Slå till på bjärta färger i större rum, eller om du känner dig extra modig. Tänk på denna regel oavsett om du väljer tapet eller heltäckningsmatta.

Image title

Om du älskar design möbler och tyger, så kan du ofta hitta billigare kopior av dyra märken nuförtiden, eller leta efter en rabattkod. Undvik impulsköp och leta runt tills du hittar samma möbel, tyg eller tapet billigare.

Platsbygg förvaring och satsa på smart förvaring om du har ont om plats. Förvaring är ett område där det är värt med en extra investering. Ett rörigt hem ser alltid mindre ut, och kan upplevas klaustrofobiskt.

Med lite planering och investering av tid och eftertanke så kan resultaten bli över all förväntan. Ditt lilla krypin kan kännas som ett slott, och du maximerar dina möjligheter!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg