Bakslag och framsteg!

mirorari

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Igår spenderade jag förmiddagen på IKEA. Sambon skjutsade dit mig och åkte sedan hem med sonen så jag kunde gå i lugn och ro så länge jag ville, sedan var det bara att ringa när jag ville bli hämtad - lyx! :-D Hade en lååååång lista på saker jag skulle köpa. Kom därifrån med ungefär 2/3 vilket var ok. Lampor till barnrummet hittade jag inga. Det blev en rislampa till taket så länge, men letar nu fortfarande efter en fin lampa till byrån, en till sängen samt en hängande lampa till fönstret.
Hade spanat in "bilmattan" men när jag såg den IRL tyckte jag den var alldeles för blaskig i färgen. Köpte istället en naturvit "Hampen" att ha i barnrummet tills vidare. När vi sedan hittar en matta vi gillar får "Hampen" förflyttas till vårt arbetsrum istället.
En hel del RIBBA-ramar i vitt kom jag hem med. På sonens namngivning fick han bland annat en jättefin Isa-tavla av goda vänner. Den har svart ram nu men skall få en vit istället så den passar in bättre i rummet. Köpte även en vit ram till Bettina-tavlan jag beställde i veckan (http://www.bettinasdoptavlor.blogspot.com) samt ramar till foton och dyl.

Jag har suktat efter Gunilla Axéns molntyg att sy gardiner av, men färgerna de finns i är helt fel för rummet. Skär sig totalt med tapeten. :-( Tänkte leta lite på måfå på IKEA igår utan egentligt hopp att hitta något passande tyg, men till min förvåning sprang jag på det perfekta tyget!! Tapeten är ju väldigt mönstrad så jag ville ha ett lugnt tyg som passade i färg, men helst inte helt enfärgat. Hittade ett jättefint ljusblått tyg med vitt, mjukt mönster som jag tror kommer bli perfekt! Så idag syr jag gardiner för fullt! Kommer bli en kappa till fönstret samt ett par kuddfodral till kuddarna jag köpte igår.

Inspirerad av fina bilder här på styleroom bestämde jag mig tidigt för att måla små färgade rutor på ena väggen. I rutorna skall jag sedan ha vita tavellister med böcker och gosedjur på. Svärmor köpte två burkar färg åt mig i veckan, en ljusblå och en grön, samma färger som i tapeten. Började måla den ljusblå rutan ovanför sängen igårkväll, men det blev pannkaka! Färgen kan inte ha varit ren för den klumpade sig och blev tjock och konstig på en gång. Dessutom "släppte" den och det vit bakom syntes igenom hela tiden. Så jäkla tråkigt!! Nu måste jag vänta på att det skall torka så att jag kan slipa ned och börja om från början. SUCK! :-(
Ett bakslag, men det känns som om det vägs upp med fynden jag gjorde på IKEA igår... :-)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg