Planer för vår nyproducerade lägenhet

missgoofy

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Äntligen har man blivit medlem efter att ha smygkikat runt på alla fina hem ett tag. Nu tänkte jag att det är min tur att dela med mig av mina inredningstankar och planer.

Så vem är då jag?
Jag är en 25-årig tjej som bor i en liten tvåa om 43 kvm i Skärmarbrink i Stockholm tillsammans med katten Giorgos och sambon. Jag pluggar statsvetenskap på masternivå och jobbar extra på krogen.

Jag köpte lägenheten för lite mer än 4 år sedan och stormtrivs både med läget (nära Söder där jag är uppväxt men ändå lugnt och stilla och snön töar inte bort med en gång)och med själva planlösningen. Det enda jag är missnöjd med är att den börjar kännas lite för trång nu. När jag köpte den hade jag inte träffat sambon ännu så då var den i perfekt storlek för bara mig och katten. Nu börjar utrymmena sina och de allra flesta ägodelar får bo i källaren i brist på plats här hemma. Med anledning av detta har jag och min fästman tingat en nyproducerad lägenhet i Ekudden i Nacka, 1 minuts promenadavstånd från Järla sjö, som är dubbelt så stor. Bygget är under konstruktion och vi måste vänta i nästan 2 år innan vi får flytta in. Det känns väldigt långt bort och jag vet inte hur jag ska klara av att vänta. Men den som väntar på något gott...

Som tur är så kan vi sysselsätta oss med att planera och överväga in i minsta detalj hur vi vill ha det. Om två veckor ska vi på möte med en av Peabs inredare där vi ska diskutera tillval vilket känns jättekul. Det är verkligen en dröm att få välja hur man vill ha det när det gäller allt från golv, dörrar, kakel, handtag, köksblandare och tapeter. Den största lyxen kommer ju att vara att man är den första som bor i lägenheten och den allra första som badar i badkaret eller använder toaletten. Som ni märker är detta ett drömprojekt för mig och jag tänkte dela med mig av mina planer och idéer här i inredningsdagboken... Skulle även vara kul att prata med andra som har flyttat eller ska flytta till nyproduktion för att utbyta tankar och idéer.

Planlösningen ser ni nedan, fast den är spegelvänd, men annars ser de så gott som likadana ut. 83 kvm, 3 rok. I det högra huset på den andra bilden ligger den, på svindlande 15:e våningen, dvs näst högst upp!!! Den tredje bilden är en skiss på gården.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg