Att misshandla ett hus

moreismore

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Sitter och tittar på hus på hemnet. Inte för att jag har planer att flytta ifrån stan eller har råd, men drömma kan man ju göra.
Ett sommarställe får det nog bli, om ett par år...
Frågan är om det finns några kvar som inte är sönderrenoverade om man väntar ett par år.
Jag vill inte vara en sån som bara gnäller, speciellt inte på hur folk har det hemma. Men jag tycker att det är sorgligt att folk river ut gamla fina kök med underbara skåp och planlösningar för att sätta in plastiga kök från IKEA eller var dom nu köpt skiten någonstans.
Det känns inte som folk känner efter vad som passar i deras hus utan köper konceptet med köksö öppen planlösning och högblankt rakt av. Men passar det i ett gammalt trähus?
Varför inte måla om och lägga pengarna på möbler iställlet.
Nä det skulle vara skönt att slippa riva ut ett nytt kök det första man gör.
Och alla spotlights, har folk gått och blivit galna eller är det bara jag som tycker att det är galet fult med spotlights?
Antar att inredningstrenderna går i cykler precis som allt annat. Retrostuket är ju poppis. Men inredningen hos gemene man nu är ju bara ett hopp tillbaka till åttiotalet.
Spotlights, silver, svart och vitt, stora divaner istället för hörnsoffor i skinn.
Jag vill flytta till ett hus där man har respekterat husets själ och inreda det respektfullt och långsamt. Allt behöver inte göras på en gång. Slitna trägolv är också vackra.
Nä det här var en massa osammanhängande gnäll.
Men spotlights, ärligt?

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg