Inreda eller möblera om

moreismore

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Fanns det några inredningsprogram på 80-talet? Var fick folk sin inspiration ifrån då, när det inte fanns 20 olika inredningstidningar på ICA, massa byggvaruhus och inredningsaffärer.
Kan inte minnas att vi köpte så mycket nya möbler eller renoverade så värst mycket. Men möblerade om det gjorde vi ofta. Det kanske var det man sysslade med på åttiotalet.

Jag gillade He-Man väldigt mycket som barn (tills min kompis sa att han var bög, då bytte jag till Star Wars) men det fanns aldrig i min värld att jag skulle få ett He-Man-rum ett Star Warsrum eller nåt annat rum med tema.
Man satte upp posters från tidningar med pressveck och häftstiftsmärken och om man ville ha det riktigt fräckt satte man dom snett.
Ett eget rum var heller inte att tänka på. Ett tag var vi tre bröder i ett rum. Det var loftsängar i olika nivåer i hela rummet och vi klättrade på väggarna, men oftast i positiv bemärkelse.

Jag kan tycka det ser så tomt ut när jag ser nyinredda barnrum med en ensam spjälsäng ståendes i ett hörn. Tomt och skrämmande stort.
Att min lilla flicka skulle ha ett eget rum nu känns helt absurt. Men jag vet att hon växer fort. Så nu gäller det att hitta en större lägenhet annars är det väl bara att sätta igång att bygga loftsängar...

i vuxen ålder kan jag nog känna att min kompis hade rätt angående He-Man

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg