Renovering pågår

sajo77

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Åren går och nytt blir äldre och slitet.
2004 köpte vi en tomt och på försommaren 2005 flyttade vi in i det lilla huset som är vårt. Vi hade varit med från start och fått välja allt från golv till tak. Färgsättningen inomhus blev ljus och enhetlig med samma svagt beige kulör i alla rum, med undantag för barnens. Färgen på väggarna bröt snyggt mot det vita i tak, fönster och dörrsmygar och gav en känsla av lugn och harmoni.
Men tiden sätter sina spår och även vackra väggar får fläckar av kladdiga små barnhänder, skav av möbler och annat....

Det är inte mycket som hänt under de 9 år vi bott i huset. Barnen har fått sina rum ommålade och iordninggjorda. En vägg har satts upp på övervåningen då vi behövde ytterligare ett sovrum och förra sommaren fick husfasaden genomgå ett kulörbyte från grått till rött.

Startskottet för den renovering som pågår nu, var 1,5 resttapetrullar som min syster köpt på impuls. Hon kunde inte bestämma sig för vart hon skulle ha dem och frågade om jag var intresserad.

1,5 rullar tapeter i ett mönster som jag inte ens var säker på att jag tyckte om.... Men ok, jag tog hem rullarna för att fundera.
Efter mycket övervägande bestämde jag mig för att tapeten skulle få en chans i hallen. Vi är flera i hushållet som vill ha ett ord med i laget, men efter månader av bearbetning fick jag tillslut maken att dra på sig målarbyxorna och skrida till verket.
Nu är målning och tapetsering i hallen klart, det är bara detaljerna som saknas. En ny spegel och dynor till bänken ska inhandlas, samt knoppar för ytterkläderna.

Nackdelen med renoveringar är att börjar man i en ände så märker man hur slitet allt det andra är... Nu står köket på tur och sedan vardagsrummet. Den stora förändring som sker, är att vi går från slät beige till mönstrat och starkare kulörer.

Nya album och bilder kommer dyka upp efter hand för den som är nyfiken på resultatet.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg