Första inlägget, en sammanfattning på vad vi har gjort hittills..

saras_hus

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Hej, Sara heter jag.
Jag & min man köpte i början av året vårt drömhus :) Det är ett hus från 1952, som är jättecharmigt, men det är otroligt mycket som ska göras om i huset eftersom det inte är renoverat sen 70-talet.
Vi flyttade in i huset den 19: mars. Och den 22:a mars drog renoveringen igång. Vi började renovera badrummet eftersom det va det som va i mest behov av renovering.

Så det gamla badrummet va litet å trång, väggarna va gröna och det fanns ett inbyggt badkar som tog upp större delen av badrummet.
Så vår plan va ett använda en del av det stora utrymmet som fanns brevid badrummet, för att kunna göra badrummet lite större.
Vi valde även att göra ett stamrörsbyte, med tanke på rörens ålder.
Vi ville ha ett ljust badrum, så vi valde kakel vi vitt & gråa klinkers.
Resultatet blev jättebra! Så vi är otroligt nöjda.

Efter badrummet va det dags för toaletten på nedre plan, det är en liten toalett. Även denna va grön, som allt annat i det här huset ;)
Vi valde att även här ha vitt kakel. Och svart granit på golvet. Resultatet blev jättebra!

Sen va det dags för taket. Den förra ägaren hade för några år sedan lagat/renoverat en del av taket och bytt takpappen just på det stället. Men eftersom resten av taket va gammalt och dåligt så tog vi beslutet att byta det, när vi ändå hade hantverkare hos oss. Så i mitten av maj va badrummet, toaletten & taket färdigt. Vid det laget va vid väldigt trötta på att ha en massa hantverkare runt omkring oss. Men samtidigt kändes det väldigt skönt att ha de "stora" sakerna färdiga (förutom köket)

Efter att hantverkarna har åkte tog vi en paus, å började fixa lite i trädgården, vi la kantstenar, fylle på grus och byggde en ny trappa (som inte är helt färdig). Vi har lite kvar i trädgården som vi vill hinna få färdigt innan vintern kommer, så vi får hoppas på att vi hinner det :)

I Juli började vi själva att renovera ett av rummen på nedre plan. I det här rummet fanns det vävtapet och heltäckningmatta...som luktade pyton! Så bara att få bort det gjorde en enorm skillnad. Vi satte upp gipsskivor, säkte taket, satte in spotlights, och målade väggarna vita, slipade upp det fina trägolvet som fanns under heltäckningsmattan, det blev otroligt ljus & frächt!

Just nu håller vi på med hallen på nedre plan, å den håller vi verkligen på å bli galna på, inte för att arbetet är speciellt jobbigt, utan för att så fort man går igenom hallen så blir det dammigt överallt! Men snart är den klar, vi räknar med att vara klara tills på söndag. I hallen va det en plastmatta, randig tapet. Här har vi även slipat upp trägolvet som fanns under plastmattan, även väggarna kommer att bli vita.
Så det är här vi befinner oss just nu, jag kommer så småning om att lägga ut lite bilder :)

Hej så länge!!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg