Uterummets förvandling

simsalabim

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Vi har verkligen återanvänt och tagit vara på saker när vi byggt om här i vårt hus. Som i det första inglasade uterummet tex.. Då använde vi gamla fönster som någon tänkt kasta, vi använde gamla reglar och ett plasttak som fanns när vi flyttade in och så dög det i flera år. 

Image title

När det sedan började regna in så var det dax för en förändring och vi beslöt att sätta in skjutdörrar och ett isolerat tak. Vi ville kunna utnyttja rummet hela året runt. Sakta men säkert plockades den gamla fönsterväggen ned.

Image title

Vi isolerade väggarna och så köpte vi råplan som innervägg. Vi sparade en vägg och två gamla fönster. Fixade bara till dem så att de blev tätare och gick att öppna och stänga ordentligt.
Image titleHär ser man foder och lite detaljer.Image title

Nya taket på plats. Mycket mer ljusinsläpp.Image title

Innan var hela uterummet rödmålat som huset. Det var ganska så murrigt och mörkt. Så när allt var färdigt så strök vi allt med en matt vit färg. Vilket lyft! jag är supernöjd med resultatet.

Image title
Vi har den förmånen att det finns en öppen spis där inne så med hjälp av den och infravärmare så kan man fira jul och nyår där ute om man vill.
Image title

Före! Som synes så fick både bord och stolar ny färg också.Image titleEfterImage title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg