HusvagnsrenoVering - Framvagn

sofiaeriksson

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Gamla dynor med flera olika pastellfärger i, rosa gardiner med vita spetsbitar till. Beigea väggar och golv i samma färg.0, usch säger jag bara!

Image title

Det var bara att kasta ut de gamla gardinerna och tyglampan. Ta ut dynorna för luftning och sedan var det bara att börja maskera inför målning. Många som gör om sina husvagnar målar även om luckorna och så vidare. Men träinredningen är i så pass bra skick och fin mörk färg på så det vore att förstöra vagnens charm om man skulle måla de med. 

Jag använde mig av Flüggers antikvita väggfärg om jag inte minns fel och det krävdes två lager för att bli heltäckande, jag varken grundade eller skrubbade av tapeterna innan.

Image title

Sedan var det dags att börja mäta på dynorna hur mycket tyg som skulle behövs för att klä dem. Till båda soffgrupperna (den på bilden och en mindre i bakre delen) behövdes det ca 20 meter tyg. Jag beställde mitt ifrån www.tyg.se i en grå nyans anpassat till möbler, alltså ett väldigt slittåligt tyg. Självklart ska katten vara med där allt händer :-)

Image title

Och så här blev resultatet efter att väggarna målats och dynorna fått ny klädsel. Får tacka min mor som sytt dynorna åt mig. Vi valde att inte sätta ditt knappar som är så typiskt för husvagnsdynor, det kändes mer modernt utan dem. Kvar nu är att lägga nytt golv, fixa bordet då det har spruckit i ena kanten samt nya rullgardiner. Även nya gardiner och ny lampa ska ordnas

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg