Val av bilder till boken

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2723 besök


Att välja bilder och album har varit ett av de svåraste stegen i bokskapandet. För att få ett helikopterperspektiv har vi tagit in lite extern hjälp då vi är för färgade av de album som finns.

Vår grundtanke var att det var ni medlemmar som skulle få välja men vi hann tyvärr inte lägga upp det på de sättet. Det hade varit kul men vi tror vi vet ungefär vad ni vill se (hoppas vi ;))

Det är med all säkerhet många fler som borde ha varit med i denna bok men vi har begränsat antal sidor och att välja mellan 150 000 bilder har inte varit en lätt match. Dessutom måste vi bli klara innan sommaren, tidsramen är tight men det går nog vägen. Just idag är boken uppe i 140 sidor men vi strävar efter 200.

När väl det var bestämt vilka medlemmar vi ville ha med så kontaktade vi medlemmarna via mail. Vi blev väldigt glada och förvånade över den positiva responsen vi fick. Av de ca 25 medlemmar vi kontaktade var det bara fem stycken som tackade nej av lika anledningar.

I boken kommer ca 20 medlemmar och lika många hem presenteras med en indelning baserat på hur man bor. Det kommer bli en härlig blandning av stilar och syftet är givetvis att det ska vara en inspirerande bok men även en personlig inblick i folks hem i intervjuform och bilder.

Mia och jag (Johan) har suttit mååånga kvällar och valt bilder. Det har inte varit en dans på rosor då vissa bilder har varit för små för tryck och därför måste medlemmen ta nya foton eller tillhandahålla oss med högupplösta. Lyckligtvis har alla varit hjälpsamma och det har flutit på väldigt bra även om vi har dragits med ledtider. Man vill ju boken ska komma ut nu! :)

För några dagar sedan insåg vi att vi hade valt ut för få bilder så då fick stackars Timo (vår bokdesigner) hoppa tillbaka till ritbordet. Men det är väl sådana misstag man kör när man ska försöka göra en bok.

Apropå det; någon medlem som vet ett bra tryckeri som trycker till bra priser? Alla förslag är välkomna!

Relaterade inlägg: "StyleRoom ska bli bok!"/Johan - StyleRoom

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg