Växter och utemöbler till terassen

Mia

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 4279 besök

Image title

Idag var jag hos Slettvoll för att få se deras nyheter bland utemöbler. Men vi fick också lite tips på grönska till altan och balkong av trädgårdsmästaren Linda Schilén.

Växterna har en mjukvarande effekt och skapar ett lugn. Trendigt nu är att blanda olika gröna växter och bryta av med en accentfärg (gärna orange). 

Om du har en uteplats där solen ligger på kan ett tips vara att plantera gråskaliga växter (ex lavendel). De trivs i gassande sol. Blanda då gärna stora och små blandformer för att få en mer spännande plantering.

Ett annat tips Linda gav var att plocka ut dina krukväxter på terassen. De kommer trivas lika bra ute den varmare sommarmånaderna.

Image title

Linda har just lanserat sin första bok som heter Genvägar till vacker trädgård - tänk som en trädgårdsmästare

Här får man lära sig att tänka som en riktig trädgårds­mästare! Från planeringsstadiet till en vacker och harmonisk trädgård med plantering, husmorsknep, växtval, beskärning, odla i krua och hantera inkräktare som mossa sniglar och rådjur.

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Norska märket Slettvoll visade upp tre nya serier - en i konstrotting och två med obehandlad tik. Alla utemöblerna har uv-tåliga tyger och går enkelt att tvätta av. 

Konstrottingen tål både uv-ljus och kyla och kan i princip stå ute året runt. 


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg