Veckans inredningstips: Hitta din inredningsstil

Rattfeldt

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2694 besök

Trender kommer och går, stil består. 

När du inreder ditt hem är det en bra idé att först försöka landa i din stil och tänka långsiktigt, dels för att spara pengar men även ur ett miljöperspektiv (slit och släng är så omodernt) – dessutom blir ditt hem mer harmoniskt om du har en genomarbetad plan för hur du vill att din bostad ska presenteras, kännas och levas. 

Fem steg till att hitta din inredningstil:

1. välj ut bilder på möbler, produkter, accessoarer, detaljer du vill ha
2. samla massor av miljöbilder på inredning som du gillar
4. Fundera igenom din vardag – vad gör du på dagarna, kvällarna, helgerna...
3. välj ut 5 favoritfärger som du ska hålla dig till
5. beskriv dig själv med 3 ord

Image title

Sök på google, instagram, pinterest, i magasin, i böcker, styleroom, etc, efter inredningsinspiration. Strukturera all insamlat material i olika högar, dela in det i typ, stil, känsla, osv. De högar som blir störst är troligtvis det du gillar mest. 

Det är viktigt att utgå från sin livsstil och inreda sitt hem praktiskt utifrån de vardagliga behoven man har. Ställ väsentliga frågor. Finns det barn att ta hänsyn till? Behöver du ett hemmakontor? Har ni ofta besök hemma? Vistas ni mest i köket? Etc...

Försök att hålla dig till några få färger när du inreder, gärna färger som går ton i ton eller i olika nyanser. Dels blir det enklare att landa i en stil men även för att hemmet blir mer harmoniskt med en färgskala som inte spretar allt för mycket. 

Sammanfatta din egna stil, ta även hänsyn till din personlighet; är du jordnära kanske du ska titta mer på lugna ombonade miljöer, är du sportig behöver du kanske en yta för att kunna träna eller praktisk förvaring till dina träningsprylar.

När du är färdig kan du göra inspirerande moodboards för de olika rummen som du sedan kan utgå ifrån när din plan ska sättas i verk. Läs mer om hur du gör en proffsig moodboard här. 


Stort lycka till!
XX, Rattfeldt & Co


Rattfeldt & Co är en kreativ studio med lång erfarenhet inom inredningsbranschen och drivs av design- och inredningsexperten Jeanette Rattfeldt. 

Få inspiration, nyheter och uppdateringar genom att följa oss och vår studio på: FacebookInstagramBlogg.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg